اشتغال پایدار دانشجویان در شبکه ملی زیستفناوری جلبک
ایندکس ایران گزارش میدهد؛
اشتغالزایی دانشجویان رشتههای زیستشناسی گیاهی در حوزههای بیوتکنولوژی(زیستفناوری)، شیمی و شیلات یکی از اهداف شبکه ملی زیستفناوری جلبک است.
خبرگزاری ایندکس ایران؛ ۲۳ اردیبهشت امسال نهمین جلسه شورای راهبردی شبکه آموزش، پژوهش و فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، جمعی از معاونان و دیگر اعضای شورا در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.
طهرانچی در این جلسه بر فعالسازی برخی از رشتههای علوم پایه از جمله زیست گیاهی و علوم شیمی با کاربردی کردن در حوزه جلبک تأکید کرد و به ارائه نکات مهمی از جمله فعالسازی طرح ایجاد اشتغال پایدار در دو سطح تولید خوشهای و صنعتی، ایجاد پارک علم و فناوری جلبک و ترویج فرهنگ اقتصاد جلبک در سطح دانش آموزی و دانشجویی و جنبههای درآمدزایی و اشتغال آن پرداخت.
وی به راهاندازی هرچه سریعتر کنسرسیوم جلبک با نقشآفرینی واحدهای فعال دانشگاه و تخصیص سهم مادی و معنوی برای اعضای فعال هیئت علمی در حوزه جلبک تأکید کرد.
براین اساس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس و صفادشت بهدلیل ظرفیت بالا در زمینه رشتههای علوم پایه و حوزه جلبک برای ایجاد شبکه ملی زیستفناوری در حوزه جلبک انتخاب شد.
دانشجویان بعد از سپری کردن دورههای مهارتی در سرای نوآوری جلبک میتوانند اقدام به راهاندازی سایت تولید جلبک کنند و براساس استانداردهای تعریف شده در سرای نوآوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت درراستای تولید جلبک اقدامات لازم را انجام دهند
در این جلسه گزارش کاملی از اقدامات انجام گرفته در راستای ایجاد پارک فناوری و تشکیل شبکه ملی زیست فناوری در حوزه جلبک در دانشگاه آزاد اسلامی با محور واحد شهرقدس ـ صفادشت توسط احمد محمدی رئیس سرای نوآوری بیوتکنولوژی جلبک ارائه شد.
از سویی مقرر شد پارک علم و فناوری جلبک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس و صفادشت راهاندازی شود و دانشگاههای علاقهمند و فعال به این موضوع وارد شوند. این موضوع میتواند علاوه بر اشتغالزایی در زمینه ارزشافزوده هم بسیار مثمر باشد، تشکیل کنسرسیوم جلبک با نقشآفرینی واحدهای فعال دانشگاه و تخصیص سهم مادی و معنوی برای اعضای فعال هیئت علمی در حوزه جلبک مورد تأکید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی است.
حدود 5 ماه از مصوبه نهمین جلسه شورای راهبردی شبکه آموزش، پژوهش و فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد گذشته بود که صبح ۲۵ ایندکس ایران ۱۴۰۳ مراسم گشایش شبکه ملی زیست فناوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی با حضور طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سیدحسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت برگزار شد.
طهرانچی در این مراسم عنوان کرد: باید به ایجاد شبکه توزیع و پخش برای سراهای نوآوری توجه و اقدام کنیم. در غیر این صورت نمیتوان نیاز بازار را تامین کرد. شبکه زیست فناوری دانشگاه آزاد اسلامی متشکل از فعالانی از استانهای مختلف آذربایجان شرقی، بوشهر، واحدهای تهران، خراسان رضوی (مشهد)، سیستان و بلوچستان (چابهار) و مجموعههایی است که میتوانند این محصولات را به مزرعه برسانند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد که واحد صفادشت باید در گام دوم خود تبدیل به یک پارک علم فناوری تخصصی در حوزه جلبک شود تا هر شرکت داوطلبی بتواند از مزایای آن استفاده کند. این گام میتواند کمک بزرگی به ایجاد اشتغال گسترده برای دانشجویان میکند.
سرای نوآوری زیست فناوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی صفادشت هم صبح 25 ایندکس ایران با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گشایش یافت.
امکان استقرار شرکتهای دانشبنیان، هستههای نوآور و فناور و مراکز تحقیق و توسعه صنایع، تامین فضای اشتراکی برای کسب و کارهای نوپا، ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی در حیطه کسب و کار زیست فناوری و برگزاری دورههای تخصصی ازجمله فعالیتهایی است که در دستور کار این سرای نوآوری قرار دارد.
پیش از این به مناسبت انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت برای راهاندازی شبکه ملی زیستفناوری در حوزه جلبک حامد افشاری رئیس این دانشگاه دلایل انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس و صفادشت برای ایجاد شبکه ملی زیستفناوری در حوزه جلبک را تشریح کرده بود.(مشروح گفتوگو)
آموزش بهصورت آنلاین و تئوری است و علاوه بر آن دانشجویان یکهفته بهصورت عملی مهارتهای لازم را در سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی صفادشت میبینند و سپس با سرمایهگذاری اندک میتوانند درآمد ماهانهای را از تولید جلبک برای خود فراهم کنند
با توجه به کاربردهای جلبک در حوزههای مختلف ازجمله صنایع غذایی، صنایع بهداشتی، خوراک دام، صنعت طیور، شیلات و … سرای نوآوری جلبک حدود ۶ ماهی است که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت ایجاد شده است.
اکنون سایت صفادشت تبدیل به سرای نوآوری جلبک شده و در آنجا تمامی زیرساختهای آزمایشگاهی، تولید آزمایشگاهی و پایلوت نیمهصنعتی تولید جلبک برقرار شده و تدابیر لازم برای طی دورههای مهارتی دانشجویان سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سرای نوآوری جلبک بهصورت مستمر اندیشیده شده است.
سرای نوآوری جلبک برای دانشجویان اشتغال پایدار ایجاد میکند، بهخصوص دانشجویان رشتههای زیستشناسی گیاهی، حوزه شیلات و شیمی، بنابراین دانشجویانی که علاقهمند هستند میتوانند دورههای مهارتی لازم را در سرای نوآوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت طی کنند.
دانشجویان بعد از سپری کردن دورههای مهارتی در سرای نوآوری جلبک میتوانند اقدام به راهاندازی سایت تولید جلبک کنند و براساس استانداردهای تعریف شده در سرای نوآوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت درراستای تولید جلبک اقدامات لازم را انجام دهند.
در نتیجه جلبک تولیدی متناسب با استانداردهای سرای نوآوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت در داخل سرا براساس پروتکلها و استانداردهای شیلات بهصورت پودر بستهبندی شده و در نهایت به مصرف شیلات یا صنایع مرتبط مانند مکملها، صنعت آرایشی ـ بهداشتی و … به فروش میرسد؛ بنابراین موضوع سرای نوآوری جلبک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت اینگونه است که علاوه بر آموزش در رشتههای مختلف مربوط به جلبک، دانشجویان مهارتهای لازم را از واحدهای سراسر کشور در این رشته میبینند تا اشتغال پایدار در تولید جلبک و فرآوردههای آن مهیا شود.
آموزش بهصورت آنلاین و تئوری است و علاوه بر آن دانشجویان یکهفته بهصورت عملی مهارتهای لازم را در سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی صفادشت میبینند و سپس با سرمایهگذاری اندک میتوانند درآمد ماهانهای را از تولید جلبک برای خود فراهم کنند.
تمامی عوامل و بازیگران حوزه جلبک در سرای نوآوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت شناسایی شدهاند و واحدهایی که در این حوزه فعال بوده و دارای پایاننامه هستند و سویههای شناسایی شده بهصورت کلی و اقتصادی که از سوی دانشگاه آزاد اتفاق افتاده و حتی شرکتهایی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت و مراکز رشد شناسایی شدهاند و سرای نوآوری و شبکه این سرا بهصورت همافزا در تولید صنعتی جلبک فعالیت خواهند کرد؛ بنابراین تولید صنعتی جلبک فقط محدود به دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت نخواهد بود، بلکه یک شبکه در دانشگاه آزاد اسلامی با محور و پیگیری واحد شهرقدس فعالیتها را پیش خواهد برد.
تمام بازیگران و عوامل سرای نوآوری جلبک در واحدهای دانشگاه آزاد شناسایی شدهاند و بیش از ۱۱ واحد دانشگاهی در حوزه جلبک فعال هستند و در واحد علوم و تحقیقات بین ۲۵۰ تا ۲۶۰ پایاننامه در حوزه جلبک داریم و در این واحد دانشگاهی ۲۳۰ سویه بانک جلبک شناسایی شدهاند و سه سویه اقتصادی نیز از سوی واحد شهرقدس مورد شناسایی قرار گرفته است.
سایت تولید صنعتی جلبک نیز در تبریز راهاندازی شده است و سایت نیمهصنعتی جلبک هم در حوزه آموزشی در واحد صفادشت ایجاد میشود تا دانشجویان دورههای تئوری و عملی را در این دانشگاه سپری کنند و در شهر خودشان یا حتی واحد صفادشت با فضای فیزیکی که در اختیارشان قرار میگیرد پایلوتی ایجاد کرده و اقدام به سرمایهگذاری کنند و در نتیجه دانشجویان به درآمد پایدار در رشته جلبک خواهند رسید
تولید صنعتی جلبک فقط محدود به دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت نخواهد بود، بلکه یک شبکه در دانشگاه آزاد اسلامی با محور و پیگیری واحد شهرقدس فعالیتها را پیش خواهد برد
بنابراین هدف در سرای نوآوری جلبک(شبکه ملی زیستفناوری جلبک) دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت اشتغالزایی دانشجویان رشتههای زیستشناسی گیاهی در حوزههای بیوتکنولوژی، شیمی و شیلات است.
اکنون ۹۰ درصد جلبک کشور وارداتی است، در حالی که ظرفیت تولید این محصول مهم را در داخل داریم؛ جلبک دارای کاربردهای متعددی است و پروتئینهای مختلف با درصدهای متفاوتی دارد که میتوان آن را در داخل تولید و حتی صادر کرد.
حتی جلبک میتواند بهعنوان مکمل و دارو (قرص) مورد استفاده و مصرف انسان قرار بگیرد؛ همچنین جلبکها بهعنوان کرم و محصولات آرایشی ـ بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند و در شیلات بهعنوان خوراک ماهی و در خوراک دام بهعنوان مکمل استفاده میشوند؛ بنابراین کاربرد جلبک بسیار وسیع بوده و پیشبینی ما درآمدزا بودن و اشتغالزایی این محصول مهم است و آنچه مهم بوده، اینکه دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بهخصوص در رشتههای زیستشناسی گیاهی بیکار نباشد و به مهارت لازم دست پیدا کند.
حامد افشاری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس و صفادشت به ایندکس ایران گفت: درصددیم ابعادی را برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باز کنیم که منجر به اشتغال پایدار آنان شود، بنابراین علاوه بر بحث سرای جلبک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت، سراهای دیگری را هم در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ایجاد کردیم تا علاوه بر ایجاد نشاط فناوری، پژوهشی و علمی بین استادان و دانشجویان به اشتغال و امیدآفرینی منجر شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اشتغال پایدار دانشجویان در شبکه ملی زیستفناوری جلبک" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اشتغال پایدار دانشجویان در شبکه ملی زیستفناوری جلبک"، کلیک کنید.