آیا هوش مصنوعی مساوی با مرگ هنرمند است؟
در نخستین نشست پژوهشی سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر رابطه «موسیقی و هوش مصنوعی» توسط میثم روشنی (پژوهشگر هنر) مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایندکس ایران، نخستین نشست پژوهشی جشنواره سی و نهم در برنامه زنده گفتگوی ویژه فرهنگی «رادیو گفتگو» شامگاه 23 بهمن ماه از ساعت 20 تا 21 با اجرای مهدی امین فروغی به عنوان کارشناس مجری برگزار شد.
میثم روشنی به عنوان مهمان برنامه محوریت سخنرانی خود را بر پایه «موسیقی و هوش مصنوعی» قرار داد و در سخنانی گفت: موسیقی نوعی انرژی ارتعاشی است که با جابجای ذرات صوت موجب یک تجربه شنیداری می شود و از طرفی موسیقی می تواند برای انسان تبدیل به یک پدیده قابل اندازه گیری شود.
او در تعریف هوش مصنوعی نیز توضیح داد: هوش مصنوعی دارای تعریف مفصلی است اما در تعریفی خلاصه باید دومفهوم پایه یعنی خوشه بندی و پیش بینی را مورد بررسی قرار داد. مثلا یکی از چالش ها در برگزاری رویدادهای هنری تامین مالی است و اینکه آیا این کار توجیح اقتصادی دارد یا نه؟ در همین سطح بنیادین با خوشه بندی و پیش بینی می توانیم جواب این سوال بنیادین را بدهیم.
روشنی درباره حوزه های اثرگذاری هوش مصنوعی نیز اظهار کرد: این حوزه برای ما مفهومی را تحت عنوان اقتصاد موسیقی شکل می دهد. اگر بخواهیم یک رویداد موسیقی را برگزار کنیم، قطعا میزان اثرگذاری آن رویداد در جامعه برای ما مهم است؛ پس باید درباره ذایقه مخاطب و رفتار فرهنگی اش مطالعه کنیم تا در نهایت به الگوهای کلان فرهنگی در این حوزه برسیم. البته بحث مخاطب شناسی را علاوه بر حوزه اقتصادی می توانیم در حوزه آموزش هم بررسی کنیم تا ذایقه فردی او را توسعه دهیم. موسیقی یکی از فرآیندهای مهم ذهنی انسان است که توجه ویژه ای از سمت جامعه علمی به آن می شود.
او ادامه داد: یکی از وجوه موسیقی، موسیقی کاربردی است که هدف مشخصی دارد. در محیط های جدید، تجربه های جدید شنیداری شکل می گیرد. هوش مصنوعی نیز موجب کم شدن چالش های همزمانی نیز می شود. امکان شنیدن صدای انسانی که وجود خارجی ندارد، توسط هوش مصنوعی هم اکنون میسر شده است اما این به معنای مرگ هنرمند یا بی نیازی از هنرمند نیست؛ بلکه صرفا امکانی است که هنرمند را با لایه پیچیده تری از حرفه خودش مواجه می کند. شاید این تعبیر خوش بینانه ای از هوش مصنوعی به نظر برسد اما باید بگویم این فضا می تواند، شرایط هنرمند را دگرگون کند.
این پژوهشگر تاکید کرد: ما باید قبول کنیم که بخشی از هنر آهنگساز ، مبتنی بر محاسبه و اندازه گیری است. اینجا هوش مصنوعی کمک زیادی به آهنگساز می کند و تجربیات جدیدی به هنرمند می دهد و این تجربیات با هوش مصنوعی دستخوش بازاندیشی می شود. حتی افراد دیگر می توانند در تولید اثر با آهنگساز معاشرت کنند و اینجاست که بحث هنر تعاملی مطرح می شود که در هنر معاصر دارای اهمیت زیادی است.
او درباره مفهوم خلافیت انسان توضیح داد و گفت: هنرمند با کمک هوش مصنوعی می تواند خلاقیت خود را توسعه ببخشد. هوش مصنوعی ما به ازای هوش انسان نیست اما توسعه دهنده آن محسوب می شود.
پایان خبر ایندکس ایران
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا هوش مصنوعی مساوی با مرگ هنرمند است؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا هوش مصنوعی مساوی با مرگ هنرمند است؟"، کلیک کنید.