پیشنهاد تشکیل مجمع همکاری های مشترک ایمنی و مدیریت بحران بین شهرداری های عضو بریکس/ ۵۵ بحران در شهر تهران وجود دارد

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران پیشنهاد تشکیل مجمع همکاری های مشترک بین شهرداری های عضو بریکس را در نشست تخصصی مجمع شهرداران آسیایی در حوزه مدیریت بحران و تاب آوری شهری مطرح کرد.
به گزارش ایندکس ایران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران این نشست با حضور با حضور نمایندگان شهرهای عضو بریکس نمایندگان مدیریت شهری کشورهای روسیه برزیل و آفریقای جنوبی و جمعی از اساتید دانشگاه در محل سازمان برگزار شد.
پیش از آغاز نشست مهمانان از مرکز هماهنگی عملیات اضطراری (EOC) کلانشهر تهران مستقر در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بازدید کردند و در جریان امکانات و ظرفیت های این سازمان برای پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهر تهران قرار گرفتند. در ادامه مهمانان از خودروی فرماندهی سازمان و امکانات عملیاتی آن دیدن کردند.
در نشست تخصصی مجمع شهرداران آسیایی در حوزه مدیریت بحران و تاب آوری شهری علی نصیری رئیس سازمان در سخنانی بیان داشت: از ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ که بریکس پا به عرصه جهانی گذاشت تا امروز مناسبات سابق و سنتی که بر جهان حاکم بود با تغییرات چشمگیری مواجه شده است. قدرت های نوظهور در حال تحمیل اراده خود به جهان هستند و جهان از حالت دو قطبی و حکمرانی قدرت های بزرگ در حال خروج است.
وی افزود: آغوش ما به روی کشورهای همسایه و قدرت های نوظهور و اعضای بریکس گشوده است و امیدواریم طی نشست و بازدید امروز گامی در این مسیر برداشته باشیم.
نصیری پیشنهاد داد در صورت موافقت نمایندگان شهرهای عضو بریکس مجمع همکاری های مشترک بین شهرداری های عضو بریکس تشکیل شود تا اقدامات و تجربیات در زمینه ایمنی و مدیریت بحران مبادله شود چراکه این همکاری می تواند به کاهش بلایا و همچنین افزایش بهره وری و نیز کاهش تلفات انسانی منجر شود.
در این نشست که نمایندگان مجمع کلانشهرهای تهران نیز حضور داشتند حمیدرضا غلامزاده دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی طی سخنانی گفت: مجمع شهرداران آسیایی فرصتی برای تبادل دانش و تجربه است که یکی از بهترین راهکارها برای مدیریت بحران تبادل نظر و گفتگوهایی است که اجازه دهد مدیران شهری با هم تعامل داشته باشند.
وی درباره دلایل اینکه این نشست در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد گفت: دلیل اول اینکه بحران یک چالش جدی است که بحث جان انسان ها در آن مهم است.همچنین خسارات مالی به شهرها تحمیل می کند. پس مدیریت بحران مسئله ای مهم و اساسی است خصوصا که جهان امروز از جنگ و بحران های اقلیمی و زلزله رنج می برد.
غلامزاده افزود: دلیل دوم اینکه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران یکی از بهترین ها در ایران و منطقه است و دلیل سوم آنکه سازمان ارتباطات خوبی در عرصه بین الملل دارد.
در ادامه پنل های تخصصی نشست برگزار شد. نصیری به عنوان سخنران نخست پنل تخصصی و علمی در سخنانی گفت: بدترین سناریو برای تهران وقوع زلزله ۶.۷ ریشتری شهرری است.
وی با بیان اینکه به طور کلی ۵۵ بحران در شهر تهران وجود دارد عنوان کرد: از این تعداد ۱۴ بحران در اولویت ما قرار دارد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه تمرکز ما بر پیشگیری است تصریح کرد: به جای اینکه توان خود را بر خرید تجهیزات یا آواربرداری متمرکز کنیم تلاش داریم جلوی بحران را بگیریم.
نصیری با ذکر مثال در خصوص رفع خطر گود پرخطر رها شده مجاور برج میلاد گفت: بعد از اینکه گزارشی به دست ما رسید که این گود سازه مرکز همایش های بین المللی برج میلاد را تهدید می کند با رویکرد پیشگیرانه ستادی را به صورت فوری تشکیل دادیم و یک پروژه عظیم عمرانی جهت مقاوم سازی این گود به عنوان یکی از گودهای پایتخت انجام دادیم.
وی با بیان اینکه امروز حدود نیمی از گودهای تهران ایمن سازی شده است افزود: همچنین ۱۶ هزار ساختمان مهم و بلند در تهران شناسایی شده تا ایمن سازی انجام شود. از این تعداد تاکنون بیش از ۷ هزار و ۲۰۰ ساختمان برای ایمن سازی تعیین تکلیف شده است. همچنین برخی مراکز تجاری یا بیمارستان ها شناسایی و ایمن سازی شده اند.
نصیری با اشاره به ایمن سازی پل های پایتخت گفت: تهران بیش از ۷۶۰ پل سواره رو دارد. طبیعی است با گذشت زمان تعدادی فرسوده باشد. پیش تر سالیانه یک پل ایمن سازی می شد اما در دوره شهرداری آقای زاکانی ما تاکنون ۶۶ پل را مقاوم سازی کردیم که یعنی حدود سالی بیش از ۱۵ پل می شود.
جانشین شهردار تهران در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تصریح کرد: براساس شواهد اکنون تهران به یک کارگاه بزرگ ایمن سازی تبدیل شده است.
مقاوم سازی فضاهای زیرسطحی مثل مترو و راه آهن اتصال بیمارستان ها به خطوط مترو و بررسی ایمنی سلامت مدارس و پارک ها محور دیگر سخنان نصیری بود.
در ادامه ایوگنیا لودویگوا معاون شهردار کازان نیز در سخنانی با اشاره به مدیریت بحران در این شهر از میزبانی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تشکر کرد و گفت: من از پیشنهاد آقای دکتر نصیری برای تشکیل مجمع همکاری های مشترک بین شهرداری های عضو بریکس استقبال می کنم. حرفه ای ها باید به حرفه ای ها کمک کنند و من فکر می کنم انجمن شهرداران بریکس می توانند این کار را انجام دهند.
ادواردو تادئو مدیر اجرایی شهرداران برزیل نیز سخنران دیگر نشست بود که با اشاره به برخی بحران های شهری برزیل مانند بارش های شدید و تلفات انسانی ناشی از آن با تمجید از امکانات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: حتما درباره مونیتورینگ بحران ها توسط این سازمان و انتقال این تجربه به شهرداری های برزیل در بازگشت به کشورم صحبت خواهم کرد.
زولا اندرسون پاکاتی معاون رئیس انجمن دولت های محلی آفریقای جنوبی نیز اظهار داشت: ما تجربیاتی در زمینه مدیریت بحران در آفریقای جنوبی داریم. همکاران ما تجاربی در کشور برزیل یا روسیه دارند. همین طور اینجا در ایران هم تجربیات زیادی برای مدیریت بحران دارد. باید مسئله مدیریت بحران را به شکل یک مجموعه منسجم نگاه کرد و در این راستا همکاری های مشترک انجام داد.
مصطفی بهزادفر استاد دانشگاه علم و صنعت سخنران دیگر نشست بود که با موضوع «ارتقای تاب آوری شهرهای ایران از طریق راهبردهای چندبعدی» سخن گفت.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت بحران شهر تهران در این نشست همچنین امیر منصوری استاد معماری دانشگاه تهران با موضوع «هسته محله امن؛ رویکرد سیستماتیک به نوسازی شهری» ظهیر متکی استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی با موضوع «تجربه تاب آوری شهری زلزله سرپل ذهاب» و اسماعیل سلیمی معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان سخنران سخنرانی کردند.
پایان خبر ایندکس ایران
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پیشنهاد تشکیل مجمع همکاری های مشترک ایمنی و مدیریت بحران بین شهرداری های عضو بریکس/ ۵۵ بحران در شهر تهران وجود دارد" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پیشنهاد تشکیل مجمع همکاری های مشترک ایمنی و مدیریت بحران بین شهرداری های عضو بریکس/ ۵۵ بحران در شهر تهران وجود دارد"، کلیک کنید.