روحانی: رییس جمهور منتخب باید برای 10 مسیله راه حل داشته باشد
رییس جمهور سابق در بیانیه ای 10 موضوع را مطرح کرد و گفت: رییس جمهور آینده باید برای این موضوعات راه حل داشته باشد.
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری ایندکس ایران، حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهور سابق در بیانیه ای به مناسبت انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، سوالات ده گانه ای را به عنوان «ملاک انتخاب رییس جمهور» مطرح کرده است.
وی تاکید کرده کسی که می خواهد مسیولیت اجرایی کشور را به عهده بگیرد، باید حداقل برای ده مساله اصلی رفع تحریم، رشد سرمایه گذاری، سالم و رقابتی شدن اقتصاد، حق اینترنت مردم، شفافیت و توازن بودجه، اصلاح سیاست های پولی و ارزی، تامین سلامت ارزان، اجرای تام و تمام قانون اساسی، تضمین آزادی های مدنی و اعتلا اخلاق در جامعه، راه حل روشن داشته باشد و بتواند این راه حل را محقق کند.
متن کامل بیانیه روحانی به این شرح است:
به نام خدای دانا و دادگر
ملت آزاده و آگاه ایران
حادثه اندوهبار سقوط هواپیمای رییس جمهور فقید، شرایطی را پیش آورد که شما ملت نجیب و صبور، بار دیگر اوج اخلاق و عاطفه اجتماعی را به نمایش بگذارید و با چشم پوشیدن از مواضع و سلیقه های متنوع سیاسی، وحدت و انسجام ملی در روز های حادثه را به تصویر بکشید.
اینک در پس آن رویداد تلخ که علل و اسباب آن باید توسط مسیولان رسیدگی و به مردم گزارش شود فرصتی برای اعلام رای و ابراز نظر مردم در خصوص مسیر آینده کشور پیش آمده است. ملت ایران، همچنانکه هوش عاطفی والای خود را در بیان احساسات خود به نمایش می گذارد، اما در امر تعیین سرنوشت خود و گزینش حاکمان شایسته، با هوشیاری و به دور از هیجانات زودگذر، روند های گذشته را ارزیابی می کند و برای آینده خود، آگاهانه تصمیم می گیرد. اصل الهی حاکمیت انسان بر سرنوشت اجتماعی خویش، به صراحت در اصل پنجاه و ششم قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است با این تصریح که «هیچکس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد».
اینک در این برهه خطیر تاریخی، وظیفه کارشناسان و فعالان سیاسی و اقتصادی و فرهنگی است که دانش و تجربه خویش را در اختیار مردم بگذارند و آنان را در این انتخاب سرنوشت ساز یاری دهند. در جمهوری اسلامی ایران، به موجب اصل یکصد و سیزدهم قانون اساسی، «رییس جمهور پس از مقام رهبری عالی ترین مقام رسمی کشور است و مسیولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط می شود، بر عهده دارد».
پس کسی که در چنین جایگاه خطیری قرار می گیرد، باید نشان دهد که علاوه بر آنکه مردم را حاکمان اصلی سرنوشت جامعه می داند، اساسی ترین مسایل مردم را می شناسد و راه حل اجرایی آن را می داند و توانایی به کارگیری کارآمدترین نیرو های جامعه را برای تحقق این راه حل ها دارد.
در میان انبوه مسایل و مشکلات ریز و درشت کشور، که رییس جمهور باید بتواند با کمک مجموعه دستگاه های اجرایی به حل آنها بپردازد، چند مساله اصلی هست که حل آنها می تواند راهگشای دیگر مسایل باشد و رویکرد رییس جمهور آینده، مسیر آینده کشور را ریل گذاری کند.
من به عنوان خادم مردم در 45 سال گذشته، که 8 سال آن را با رای اعتماد شما، در مسیولیت ریاست جمهوری گذرانده ام، وظیفه خود می دانم که تجربه ای را که اندوخته ام با صاحبان آن رای پرافتخار در میان بگذارم و با اطلاع دقیق از سختی ها و موانع بی شمار در تحقق اراده مردم در این سمت، اولویت ها در «ملاک انتخاب رییس جمهور» را مورد تصریح و تاکید قرار دهم.
آنچه مهم تر از خصوصیات شخصی و جناحی و سلیقه ای اشخاص است، قدرت شناخت و توانایی آنان در سکانداری کشور برای حل مسایل اصلی ایران است؛ لذا مردم، حق دارند که از مدعیان، دلیل بخواهند و داوری کنند.
در عرصه انتخاب بالاترین مقام اجرایی کشور، احراز صلاحیت های عمومی از جمله التزام عملی به اصول دینی و سیاسی نظام که از شرایط لازم تقبل هر مسیولیت اجتماعی است کفایت نمی کند؛ بلکه فردی که خود را شایسته این سمت می داند، به جای شرکت در مسابقه تظاهر به شرایط حداقلی، باید برای مردم ثابت کند که دانایی و توانایی حل مسایل اساسی کشور را دارد.
در حال حاضر مشکل اصلی مردم، گرانی کمرشکن و رشد ناچیز اشتغال در سال های اخیر است که در افزایش «شاخص فلاکت» در سال های اخیر نمایان شده است. کسی که می خواهد مسیولیت اجرایی کشور را به عهده بگیرد، باید حداقل برای ده مساله زیر راه حل روشن داشته باشد و بتواند این راه حل را محقق کند:
1) تجربه بیست ساله اخیر در دولت های مختلف نشان داده که تحریم های ظالمانه بزرگترین مانع پیشرفت و عدالت در کشور بوده است و مهمترین اقدام دولت باید تلاش عالمانه و عزتمندانه برای رفع تحریم ها باشد. در پس توفیقات بی نظیر کشور در افزایش تولید و کاهش تورم در سال های 92 تا 96، این خروج ترامپ از برجام بود که این روند را متوقف کرد. البته شکستن تحریم کار آسانی نیست ولی با اعتقاد راسخ به سیاست نه شرقی، نه غربی و رویکرد تعامل سازنده با جهان، و استفاده از نیرو های توانمند و مومن و شجاع امکان پذیر است، همچنانکه در سال 94 اتفاق افتاد. رییس جمهور آینده برای رفع تحریم چه خواهد کرد؟
2) حل مشکل تورم و اشتغال، و شکستن حلقه فقر و فلاکت، مستلزم رشد سرمایه گذاری در کشور است. تامین امنیت اقتصادی برای سرمایه گذاری و جذب سرمایه های داخلی و خارجی، راه تامین رشد و رونق پایدار است. رییس جمهور آینده برای رشد سرمایه گذاری چه خواهد کرد؟
3) لازمه رشد سرمایه گذاری و جلب مشارکت مردم، تسهیل فضای کسب و کار برای رقابت مولّد در اقتصاد است که به افزایش کیفیت و کاهش قیمت ها می انجامد و این مستلزم حذف رانت ها و امتیازات مالیاتی نهادها، شفاف سازی جهت مبارزه با فساد و خارج شدن نهاد های نظامی و امنیتی از حوزه اقتصاد است. رییس جمهور آینده برای سالم و رقابتی شدن اقتصاد، چه خواهد کرد؟
4) در عصر انقلاب دیجیتال، تضمین دسترسی به اینترنت آسان و ارزان و مطمین، نه تنها لازمه حضور در فضای رقابتی اقتصاد است، بلکه مصداق بارزی برای حق داشتن اطلاعات و برخورداری مردم از حق نظارت عمومی است. رییس جمهور آینده برای حق اینترنت مردم، چه خواهد کرد؟
5) مردم به درستی، ریشه تورم را در افزایش نقدینگی به سبب کسر بودجه روزافزون دولت ها می بینند و می خواهند بدانند این همه هزینه که با فشار مالیاتی هم همراه شده است، کجا می رود و می خواهند ببینند که همه منابع مالی کشور در یک بودجه شفاف و در یک خزانه متمرکز شود و در این بودجه، مصالح و اولویت های ملت ایران، طبق خواست آنان، بر هر امر دیگری اولویت داشته باشد. رییس جمهور آینده برای شفافیت و توازن بودجه چه خواهد کرد؟
6) مردم از سقوط ارزش پول ملی و اضطراب مستمر همه اقشار برای حفظ قدرت خرید خود بسیار ناراضی اند و آن را ناشی از ضعف در صادرات و منفی شدن تراز تجارت غیرنفتی کشور و کاستی در درآمد های ارزی کشور می دانند و چند نرخی بودن ارز را سرچشمه رانت و فساد و انحراف منابع کشور می بینند و اصلاح قانونمند سیاست های تجاری و ارزی دولت را خواستارند. رییس جمهور آینده برای اصلاح سیاست های پولی و ارزی چه خواهد کرد؟
7) طرح تحول سلامت، یکی از موفق ترین و ملموس ترین اصلاحات ساختاری بود که در جهت اهداف انقلاب و در خدمت به مردم به ویژه اقشار کم درآمد با استفاده از منابع حاصل از اصلاح سیاست انرژی تحقق پیدا کرد و امکان دسترسی مردم به خدمات درمانی در لحظه نیاز را فراهم کرد ولی متاسفانه در سال های اخیر تداوم شایسته ای نیافت. رییس جمهور برای تامین سلامت ارزان برای مردم چه خواهد کرد؟
8) وظیفه اصلی رییس جمهور به موجب قانون اساسی، اجرای قانون اساسی است. حفظ جمهوریت نظام و تحقق فصل سوم قانون که تضمین «حقوق عامه» است، مصداق بارز این وظیفه است. متاسفانه برخی نهاد ها از جمله شورای نگهبان، با خروج از اختیارات قانونی خود، در برخی موارد حق انتخاب آزادانه مردم را محدود کرده و از پاسخگویی به مردم سر باز زده اند. نیرو های مسلح در برخی موارد بی طرفی در انتخابات را رعایت نکرده و در امور سیاسی دخالت کرده اند و قوه قضاییه در برخی موارد، اصل استقلال قوا را مراعات نکرده است. رییس جمهور برای اجرای تام و تمام قانون اساسی چه خواهد کرد؟
9) مردم ما جمهوری اسلامی را در کنار شعار استقلال و آزادی شناختند و پذیرفتند. تامین آزادی های مدنی مردم تنها با قانونمداری امکان پذیر است و رفتار های خودسرانه و تحمیل های غیرقانونی و سلب حقوق افراد و جمعیت ها، بیشترین لطمه را به حمایت و مشارکت مردم وارد آورده است. رییس جمهور برای تضمین آزادی های مدنی چه خواهد کرد؟
10) انقلاب ما با نام اسلام آغاز شد و به پیروزی رسید و اسلام با آرمان به اوج رساندن کرامت های اخلاقی، دل های انسان ها را در گستره زمان و مکان، شیفته خود ساخت. متاسفانه جریان افراطی و خودپسند، اخلاق سیاسی مبتنی بر توهین و تهمت را بر فضای سیاسی جامعه تحمیل کرده است. موسم انتخابات، خود آیینه تمام نمایی از اخلاق سیاسی رایج است. ردصلاحیت برخی شخصیت ها، بدون هرگونه توضیح و تبیین برای مردم، علاوه بر آنکه غیرقانونی است، رفتاری غیراخلاقی است که قبح استبداد و تحمیل نظر را می زداید و اعتماد مردم را می شکند. در تبلیغات و رقابت های انتخاباتی هم، عدم رعایت انصاف در دادن فرصت دفاع و توضیح به افراد مورد تعرض، پیام بی اخلاقی برای پیروزی را به جامعه مخابره می کند. اگرچه رعایت اخلاق اسلامی، وظیفه هر کسی است که در این نظام، مسیولیتی به عهده می گیرد، ولی شایسته است پرسیده شود که رییس جمهور برای اعتلا اخلاق در جامعه چه خواهد کرد؟
پاسخ به سوالات ده گانه فوق، می تواند ملاکی برای ارزیابی و داوری به دست دهد که با محک کارنامه عملکرد هر نامزد، سنجیده شود و به انسان های آزاده و آگاه این سرزمین این امکان را بدهد که به آن کس که به تحقق این اهداف تعهد دهد و دانایی و توانایی خود را برای فراخوان نیرو های شایسته نشان دهد رای دهند و سهم خویش را در این وظیفه ملی ایفا نمایند.
شاد و آزاد و سربلند باشید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روحانی: رییس جمهور منتخب باید برای 10 مسیله راه حل داشته باشد" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روحانی: رییس جمهور منتخب باید برای 10 مسیله راه حل داشته باشد"، کلیک کنید.