ثبت درخواست 140 هزار نفر برای خودروهای برقی / احتمال تعیین تکلیف بنزینی های 1401 تا تیرماه
رییس سازمان توسعه تجارت، ضمن اشاره به اینکه تاکنون 140 هزار نفر جهت ثبت نام خودروهای برقی اقدام کرده اند در رابطه با فروش خودروهای وارداتی بنزینی نیز توضیح داد مشتریانی که هنوز خودرویی انتخاب نکرده اند، ممکن است ابطال شده و خودروها برای متقاضیان جدید عرضه شود؛ اما این سوال مطرح می شود که این مشتریان دیگر منتظر چه خودرویی هستند؟
به گزارش ایندکس ایران، مهدی ضیغمی در نشست خبری برخط خود با حضور خبرنگاران ضمن تشریح نکاتی پیرامون عرضه خودروهای برقی وارداتی، به تعدادی از سوالات در مورد موضوعات مربوط به خودروهای وارداتی پاسخ داد.
به گفته رییس سازمان توسعه تجارت، پس از فراز و نشیب هایی که وجود داشت، بالاخره عرضه خودروهای برقی از هفته گذشته با بحث وکالتی کردن حساب ها و بلوکه کردن وجه 100 میلیون تومانی آغاز شد. بیش از 140 هزار نفر حساب های بانکی خود را به نام خودروهای برقی، وکالتی کردند، به همین تعداد هم احتمالا تا پایان امشب (شنبه شب) که مهلت ثبت نام وجود دارد، ثبت نام خود را انجام خواهند داد.
ثبت 25 هزار درخواست برای 3 مدل خودرو
وی با بیان اینکه علیرغم انتقادهایی که نسبت به عرضه ی خودروهای برقی وجود داشت و برخی اعلام می کردند، مورد استقبال قرار نخواهد گرفت، اما در حقیقت استقبال بسیار خوب و خارج از انتظار از این طرح عرضه خودروهای برقی صورت گرفت، گفت: عملاً ثبت نام بسیار خوب در این عرضه که شامل مدل های مختلف بود، انجام شد؛ ضمن اینکه علاوه بر خودروهای با قیمت متوسط، خودروهای با قیمت بالا هم مورد استقبال قرار گرفت و عدد ثبت نام قابل توجه بوده است. به طور مثال تنها برای سه مدل از خودروهای عرضه شده، 25 هزار ثبت درخواست صورت گرفته است.
ضیغمی ضمن اعلام اینکه روز دوشنبه هفته جاری (هفتم خرداد ماه) اولویت بندی ها انجام خواهد شد، تصریح کرد: باتوجه به اینکه تعداد درخواست بالا است، این امکان وجود ندارد که برای خرید خودروهای برقی در این سامانه، صف تشکیل شود و پس از اینکه متناسب با تعداد خودروهای موجود، افراد مشخص شوند و در اصطلاح رزرو (تا زمان واریز وجه) صورت گیرد، عملاً الباقی مشمول«عدم تخصص» یا «ابطال» خواهند بود و از این نوبت حذف خواهند شد و همچون مدل عرضه خودروهای بنزینی اینگونه نخواهد بود که مجدد در همین گروه امکان ثبت نام داشته باشند؛ مگر آنکه فردی از منتخبان (افرادی که به شرکت ها معرفی می شوند) از واریز وجه منصرف شود و وجه خودروها را واریز نکنند، در این صورت به سراغ افرادی خواهیم رفت که حذف شده اند. بنابراین افرادی که عدم تخصیص داشته باشند، ابطال صورت می گیرد و این افراد برای ثبت نام در طرح عرضه خودروهای برقی، بایستی از اول ثبت نام کنند.
به گفتی وی بر این اساس به صورت قطعی، در این عرضه، هیچ صفی تشکیل نخواهد شد و تنها افرادی که در اولویت بندی، اسامی آن ها اعلام شود، مشمول تخصیص خودرو خواهند شد.
از روز دوشنبه، وجه های بلوکه شده، قابل برداشت است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: پس از مشخص شدن اولویت ها، از همان روز دوشنبه (هفتم خرداد ماه) وجه های بلوکه شده در حساب های وکالتی آزاد خواهد شد و قابل برداشت است. این موضوع به بانک ها نیز ابلاغ شده و ظرف 48 ساعت به بانک ها فرصت داده شده که وجوه مشتریان را از حالت وکالتی، خارج کنند.
واردات خودروهای برقی همچنان ادامه دارد
ضیغمی تصریح کرد: کماکان واردات خودروهای برقی ادامه خواهد داشت؛ خودروهای برقی از سایر برندهای معتبر و از کشورهای مختلف صورت می گیرد.
رییس سازمان توسعه تجارت در رابطه با آمار تخصیص خودروهای برقی، گفت: حداقل 10 هزار خودروی برقی در حال حاضر وجود دارد (وارد شده یا روی آب به سمت کشور هستند؛ بدین معنا که ثبت سفارش و تخصیصذارز صورت گرفته) که ظرف مدت 90 روز که سازمان حمایت اعلام کرده، فعلا مدنظر برای تحویل داریم. تلاش بر این داریم ما باتوجه به استقبالی که صورت گرفته، این عدد را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: طبق مصوبه شورای رقابت، شرکت ها این امکان را دارند که مستقلاً فروش خودروی برقی که وارد کرده اند را داشته باشند اما ترجیح اکثریت شرکت ها هم بر این است که فروش آن ها از طریق سامانه باشد؛ اما برای برخی شرکت ها که تمایل داشته باشند، می توانند فروش داشته باشند. با نظر اعضای شورای رقابت، خودروهای برقی خارج از انحصار هستند و حتی مشمول قیمت گذاری نیست اما با همکاری شرکت های واردکننده، بحث قیمت گذاری را نظارت می کنیم تا اجحافی در حق مشتریان صورت نگیرد و همکاری صورت می گیرد تا عرضه از مسیر درست و اصلی صورت گیرد اما اگر شرکتی در تعامل با مشتری عرضه کرد، باید خود هم مسیولیت آن را بپذیرد که چنانچه در تعداد بالایی ثبت نام کرد اما نتوانست ثبت سفارش کند یا ارز دریافت کند، پاسخگوی افراد باشد.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: براساس حداقل ریسک و حداکثر اعتمادی که به مشتریان وجود دارد، در سامانه رفتار می کنیم و عددهایی برای عرضه ایجاد کنیم که بتوان پاسخگو باشیم و ریسک را برای شرکت ها و سپس وزارت صمت پایین بیاوریم.
ضیغمی گفت: برای دوره های بعدی عرضه نیز به احتمال بسیار، قطعا بحث وکالتی کردن حساب ها برای آنکه شبیه بخت آزمایی نباشد، وجود خواهد داشت. ضمن اینکه ممکن است وجه بالاتری برای بلوکه کردن در نظر گرفته شود.
این مقام مسیول با بیان اینکه برخی از افراد اقدام به تعریف حساب وکالتی کرده اما هنوز خودرویی در سامانه انتخاب نکرده اند، تاکید کرد: متقاضیان توجه داشته باشند که صرف تعریف حساب وکالتی و مسدود کردن 100 میلیون تومان، تخصیص صورت نخواهد گرفت و مشتریان حتماً بایستی یک خودرو در سامانه عرضه خودروهای برقی انتخاب کنند. چنانچه تا پایان امشب، خودرویی انتخاب نکنند، حذف خواهند شد و دیگر در نوبت انتظار عرضه بعدی نمی توانند باشند.
ادامه دارد…
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ثبت درخواست 140 هزار نفر برای خودروهای برقی / احتمال تعیین تکلیف بنزینی های 1401 تا تیرماه" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ثبت درخواست 140 هزار نفر برای خودروهای برقی / احتمال تعیین تکلیف بنزینی های 1401 تا تیرماه"، کلیک کنید.