با پیگیری ایندکس ایران صورت گرفت: برگزاری مناظره میان رییس دانشگاه تهران و اساتید اخراجی/ ادامه ماجرای اخراج اساتید در روزهای پایانی سال

به گزارش ایندکس ایران، پیگیری های ایندکس ایران به نتیجه رسید و قرار است میان سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران و تعدادی از استادان که از این دانشگاه اخراج شدند مناظره برگزار شود.

ماجرا از این قرار بود که مدتی قبل رییس دانشگاه تهران در گفت وگویی اعلام کرد «در دانشگاه تهران استاد اخراجی نداشتیم.» او گفت: «وقتی از ادعای اخراج استاد نام برده می شود به این معنا است که قرارداد یک استاد با استخدام رسمی دانشگاه تهران به دلایل مختلف و به صورت یکطرفه لغو شود.»

تعریفی که تلاش می کند همه استادان با وضعیت استخدامی پیمانی یا رسمی آزمایشی که قطع همکاری شدند را از دایره پرونده اخراجی ها خارج کند. سید محمد مقیمی با همین تعریف گفته که: « «هیچ استاد اخراجی در دانشگاه تهران نداریم، اگر یک مورد اخراجی اساتید پیدا کردید، به من معرفی کنید. آمادگی کامل دارم که یک جلسه با حضور رسانه ها برگزار کنم و با این استاد مدعی اخراج مناظره کنم.»

بعد از انتشار سخنان رییس دانشگاه تهران دو تن از اساتید اخراج شده این دانشگاه در گفت وگو با ایندکس ایران اعلام کردند که آماده مناظره با رییس دانشگاه تهران هستند، ایندکس ایران هم اعلام کرد آمادگی برگزاری این مناظره را دارد.

ادامه ماجرای اخراج اساتید در روزهای پایانی سال/ واکنش ها به سخنان رییس دانشگاه تهران: هم اخراج شدیم هم مناظره می کنیم
سید محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران

ما حاضر به برگزاری مناظره هستیم

صحبت های رییس دانشگاه تهران بلافاصله با واکنش برخی استادان مواجه شد که طی یک سال گذاشته از دانشگاه تهران اخراج شده اند. آذین موحد، استاد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران با بیان این که «حکم انفصال از خدمت» گرفته است ضمن اعلام آمادگی برای مناظره با رییس دانشگاه تهران به ایندکس ایران گفت: «آقای مقیمی با لغت ها بازی می کند، ایشان از لغت اخراج استفاده می کند درحالی که خودشان توضیح می دهند که اخراج معنی خاص خود را دارد. پس باید از ایشان بخواهیم نه درمورد اخراج بلکه درباره ممنوعیت از کار اساتید از طریق تعلیق و انفصال و قطع همکاری صحبت کنند.»

او ادامه داد: «رییس دانشگاه تهران می فرماید کسی را اخراج نکرده اند، بسیار خوب، شاید اخراج را درست گفته باشند، اما باید از ایشان پرسید اساتیدی که ممنوع الکار، تعلیق، منفصل از خدمت و قطع رابطه شده اند چطور؟ آیا بدنه هییت علمی همچون قبل از شهریور 1401 همگی مشغول به خدمت هستند؟ من که نیستم. بنده کماکان ممنوع الکار و در انفصال موقت به سر می برم و تا زمانی که حکم نهایی برایم صادر نشود نه تنها وضعیت تدریس و بازگشتم به کار مشخص نخواهد بود بلکه حتی قادر به شکایت به مراجع قضایی خارج از دانشگاه نیستم زیرا حکم نهایی را صادر نمی کنند. حالا با این اوصاف آقای مقیمی می فرمایند کسی را اخراج نکرده اند.»

آذین بیان کرد: «باید ببینیم ایشان نقش خود را به عنوان رییس دانشگاه مادر ایران چه می بینند؟ فقط حفظ ظاهر، بازی با کلمات و عادی جلوه دادن شرایط دانشگاه و همسویی با منویات سیاسی و سیاست ورزی، یا مدیریت موثر دانشگاه، حفظ رویکرد آکادمیک و رعایت وجدان حرفه ای در حمایت از منافع دانشگاه، رسیدگی شفاف به حقوق دانشجویان و حقوق اساتید؟ بنابراین توصیه می کنم دوباره از ایشان این سوال را بفرمایید و بخواهید توضیحات شان را شفاف کنند. من خودم حاضر هستم در این باره با شخص آقای مقیمی مناظره کنم.»

ادامه ماجرای اخراج اساتید در روزهای پایانی سال/ واکنش ها به سخنان رییس دانشگاه تهران: هم اخراج شدیم هم مناظره می کنیم
آذین موحد، استاد موسیقی

اساتید اخراجی رتبه های ممتاز علمی بودند

در واکنشی دیگر ابراهیم بای سلامی، استاد جامعه شناس دانشگاه تهران ضمن اعلام آمادگی برای مناظره با رییس دانشگاه تهران به ایندکس ایران گفت: «من در بهمن ماه سال 1401 بعد از 14 سال عضویت در هیات علمی با ابلاغ نامه قطع ارتباط استخدامی از دانشگاه تهران اخراج شدم. من و همفکرانم آماده هستیم با رییس دانشگاه تهران مناظره کنیم و همچنین برای دفاع از حقوق همکاران، استادان و دانشجویان در سطح کشور حاضریم با وزیر علوم و معاونان ایشان در حضور همه رسانه ها مناظره کنیم.»

او ادامه داد: «متاسفانه نهادهای امنیتی و گزینشی از سال ها قبل اجازه ندادند برخی از استادان تبدیل وضعیت شوند و از وضعیت قراردادی به رسمی آزمایشی برسند و همچنین در مرحله بعد رسمی شوند، این اقدام و اجحاف گزینش در حق استادان دگراندیش و دانشگاه برای همین روزها بود، سال های متمادی وضعیت استادان دگراندیش و غیرهمسو را بدون هیچ دلیل و تذکری معلق نگه داشتند تا بتوانند آن ها را کنترل کنند، قصد و نظری بود تا آنها ساکت بمانند و نتوانند نسبت به مسایل کلان کشور مانند فقر و فلاکت مردم و نابسامانی های جامعه اظهار نظر کنند، این روند را سال ها ادامه دادند تا در بحران ها و وضعیتی که تشخیص می دهند استادان را با کمترین هزینه اخراج کنند و بعد مثل جناب دکتر مقیمی مسایل کلان را تقلیل دهند و بگویند آنها رسمی نبودند.»

او بیان کرد: «ما شاهدیم گاهی یک استاد دانشگاه را علیرغم شایستگی های علمی بیش از ده سال قراردادی نگه می دارند تا تسلیم منویات جناح خاص سیاسی شود و یا حداقل سکوت کند. عمده اساتیدی که اخراج شده اند دارای رتبه های عالی و ممتاز علمی و پژوهشی در سطوح ملی و بین المللی هستند و به دلایل سیاسی اخراج شده اند.»

ادامه ماجرای اخراج اساتید در روزهای پایانی سال/ واکنش ها به سخنان رییس دانشگاه تهران: هم اخراج شدیم هم مناظره می کنیم
ابراهیم بای سلامی، استاد جامعه شناسی

برگزاری مناظره به میزبانی تلویزیون دانشگاه تهران

با اعلام آمادگی این دو استاد دانشگاه، حالا کانال تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران اعلام کرد به زودی این مناظره برگزار می شود. تلویزیون دانشگاه تهران در کانال خود نوشت: «روز یکشنبه بیست و هفتم اسفند قرار است رییس دانشگاه برای حضور در این مناظره در استودیوی شبکه حاضر شود. اساتید مدعی اخراج می توانند برای هماهنگی در شرکت مناظره با شبکه دانشگاه تماس بگیرند.»

پیگیری ایندکس ایران نشان می دهد از طرف این تلویزیون با دکتر ابراهیم بای سلامی تماس گرفته اند تا در مناظره روز یکشنبه با رییس دانشگاه تهران شرکت کند، حالا باید دید طرفین مناظره در این روز چه استدلال هایی را مطرح می کنند.

233233

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "با پیگیری ایندکس ایران صورت گرفت: برگزاری مناظره میان رییس دانشگاه تهران و اساتید اخراجی/ ادامه ماجرای اخراج اساتید در روزهای پایانی سال" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "با پیگیری ایندکس ایران صورت گرفت: برگزاری مناظره میان رییس دانشگاه تهران و اساتید اخراجی/ ادامه ماجرای اخراج اساتید در روزهای پایانی سال"، کلیک کنید.