آموزش تحلیل تکنیکال با الگوهای قیمتی شناسایی و استفاده
الگوهای تحلیل تکنیکال چیست؟
الگوهای آموزش رایگان تحلیل تکنیکال اشکالی تکرار شونده هستند که در نمودار قیمت مشاهده میشوند. تریدرها با شناسایی این اشکال در نمودار قیمت میتوانند پیشبینی بهتری از روندی آتی قیمت در بازارهای مالی داشته باشند. برای اینکه درک بهتری از مفهوم الگوهای قیمتی بهدست آورید، در ابتدا تحلیل تکنیکال و نمودار قیمت را توضیح میدهیم.
تحلیل تکنیکال چیست؟
نوعی از تحلیل در بازارهای مالی است که تمرکز خود را بر روی روند قیمت و نوسانات مربوط به آن قرار میدهد. تحلیلگران تکنیکال بر اینباورند که تمامی عوامل تاثیرگذار بر روی دارایی یا سهام درنهایت تاثیر خود را بر روی نمودار قیمت نشان میدهند. بنابراین این افراد سعی میکنند نوسانات قیمت در نمودار را بهروشهای مختلفی تحلیل و بررسی کنند.
انواع الگوهای تحلیل تکنیکال
هنگامی که نمودار شمعی قیمت را بررسی میکنید با تعدادی از کندلهای قیمتی روبرو میشوید که برخی به رنگ سبز و برخی دیگر بهرنگ قرمز هستند. کندلهای سبز را صعودی یا و کندلهای قرمز را میگویند. در مواقعی این کندلها در داخل اشکال هندسی قرار میگیرند که به آنها الگوهای قیمتی میگویند. اما در حالتی دیگر نیز میتوان ترکیب چند کندل قیمتی در کنار هم را برای تحلیل تکنیکال درنظر گرفت که به آن الگوهای شمعی میگویند. در ادامه این مطلب هر کدام از این الگوهای تحلیل تکنیکال را شرح میدهیم. بنابراین در حالتی کلی انواع الگوهای تحلیل تکنیکال زیر را داریم.
- الگوهای شمعی
- الگوهای قیمتی هندسی
الگوهای شمعی چیست؟
الگوهای شمعی ترکیبی از کندلهای قیمتی هستند که در کنار هم قرار میگیرند و هر کدام میتوانند معنای خاصی داشته باشد. تریدرها از ترکیبهایی که این الگوهای شمعی در نمودار قیمت ایجاد میکنند برای پیشبینی روند قیمت در بازار مربوطه استفاده میکنند. برای اینکه درک بهتری از الگوهای شمعی بهدست آوریم در ابتدا بهتر است با ساختار کندل و قسمتهای مختلف آن آشنا شویم.
نمودار شمعی چیست؟
نمودار شمعی روشی برای نشان دادن اطلاعاتی درباره تغییرات قیمت دارایی در بازههای زمانی مشخص است. نمودار شمعی از محبوبترین نمودارهای تحلیل تکنیکال محسوب میشود که اطلاعات ارزشمندی را از تغییرات قیمت در مربوطه به تریدرها میدهد. نمودارهای شمعی از کندلها یا شمعهای قیمتی تشکیل شدهاند.
هر کندل از دو قسمت بدنه و سایه تشکیل شده است و بدنه کندل میتواند به رنگهای قرمز یا سبز باشد. البته در برخی موارد از کندلهای سیاه نیز همانند کندلهای قرمز برای نشان دادن کندل نزولی و از رنگ سفید نیز بهجای رنگ سبز برای نشان دادن کندل صعودی استفاده میشود. در ادامه ویژگیهای کندلها را توضیح میدهیم.
- بدنه کندل: بدنه بخشی از کندل است که فاصله بین قیمت در زمان باز شدن و قیمت در زمان بسته شدن کندل را نشان میدهد.
- سایه کندل: سایههای کندل خطوطی در بالا و پایین بدنه کندل هستند. که بیشترین و کمترین قیمت را در تایمفریم مربوطه نشان میدهند.
- رنگ کندل: رنگ کندلها نشانهای از بازارهای گاوی و خرسی هستند. کندلهایی که به رنگ قرمز هستند نشاندهنده روند نزولی قیمت در تایمفریم مربوط هستند. کندلهایی که بهرنگ سبز نشان داده میشوند، روندی صعودی در تایمفریم موردنظر را نشان میدهند.
شناخت الگوهای شمعی
تحلیلگرهای تکنیکال زمانهای زیادی را صرف تحلیل کندلهای قیمتی و ترکیبهای مربوطه میکنند. آنها انواع کندلها و ترکیبهای آنها را در نواحی مختلف نمودار بررسی میکنند و رفتار قیمت را بعد از شکلگیری این الگوهای شمعی درنظر میگیرند. تمامی این کارها را برای این منظور انجام میدهند تا بتوانند الگوهایی تکرار شونده در ترکیب کندلهای قیمتی پیدا کنند. با توجه به انواع مختلفی که ترکیب کندلهای قیمتی میتوانند داشته باشند، در ادامه برخی از مهمترین آنها را معرفی و بررسی میکنیم.
انواع الگوهای شمعی
الگوهای شمعی با توجه به اینکه نشانهای از تغییر روند قیمت یا ادامه روند قیمت هستند، به سه دسته تقسیم میشوند که دو دسته آن به الگوهای شمعی برگشتی اشاره میکند و یک دسته به الگوهای شمعی اشاره میکند که نشاندهنده ادامه روند فعلی در نمودار قیمت هستند. بنابراین دستهبندی زیر را برای الگوهای شمعی داریم.
- الگوی شمعی ادامهدهنده
- الگوی شمعی برگشتی صعودی
- الگوی شمعی برگشتی نزولی
الگوهای شمعی برگشتی صعودی
در حالت کلی الگوهای شمعی برگشتی صعودی حکایت از اتمام روند نزولی قیمت و احتمال شروع روندی صعودی دارند. بنابراین تریدرها هنگام ظاهر شدن این الگوهای برگشتی صعودی میبایست مراقب در معاملات خود باشند. در ادامه الگوهای قیمتی برگشتی صعودی را شرح میدهیم.
۱. الگوی چکش صعودی در انواع الگوهای تحلیل تکنیکال
برای مثال زمانی الگوی کندل چکش صعودی از اهمیت بیشتری برخوردار میشود که این الگو شمعی را در انتهای روندی نزولی و در نزدیکیهای حمایتی مهم در تایمفریمهای بالاتر مشاهده میکنیم. در این حالت با توجه به اینکه روند قیمت در برخورد با این حمایت ممکن است دچار تغییر شود، بنابراین ظاهر شدن کندل چکش در این محدوده میتواند احتمال برگشت قیمت از روندی نزولی را به قیمتهای بالاتر افزایش دهد.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید پیکان رو به پایین روند نزولی قیمت را نشان میدهد که در انتهای آن کندل چکش را مشاهده میکنید. پیکان سبز رنگ نیز احتمال برگشت روند قیمت به سمت قیمتهای بالاتر را نشان میدهد.
ویژگیهای کندل چکش
برای شناسایی الگوی کندل چکش میتوانید از ویژگیهای زیر استفاده کنید.
- الگوی کندل چکش دارای بدنهای کوچک و سایهای بلند است که این سایه بیشتر از دو برابر طول بدنه کندل است.
- کندلهای چکش در طرف دیگر بدنه خود یا سایهای ندارند یا سایهای بسیار کوچک دارند.
- بدنه کندل چکش میتواند به رنگهای سبز یا قرمز باشد.
- کندل چکش زمانی تشکیل میشود که قیمتهای باز شدن، بسته شدن و بیشترین قیمت بسیار بههم نزدیک هستند.
- الگوی چکش معمولا در انتهای روندی نزولی تشکیل میشود.
تعبیر کندل چکش چیست؟
کندل چکش را اینگونه میتوان تعبیر کرد که در ابتدای باز شدن کندل چکش فروشندهها با عرضههایی که در بازار انجام میدهند باعث میشوند قیمت به نواحی پایینتر برسد. اما پس از مدتی خریدارها با افزایش تقاضا در بازار، قیمت را به سمت بالا میبرند.
با توجه به اینکه کندل چکش نیز همانند کندلهای دیگر میتواند به رنگهای قرمز یا سبز باشد، بنابراین در صورتی که فشار خرید بتواند قیمت کندل را از قیمت زمان باز شدن آن نیز بالاتر ببرد در این صورت رنگ کندل سبز میشود. اما در صورتی که خریداران نتوانند قیمت را به بالاتر از قیمت باز شدن کندل برسانند، در این صورت قیمت بستهشدن کندل پایینتر از قیمت باز شدن آن میشود و رنگ کندل قرمز میشود.
نحوه ترید کندل چکش
همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید در انتهای روندی نزولی و در نزدیکی محدوده حمایتی کندل چکش ظاهر شده است. در این صورت تریدرها میبایست نوسانات بعدی قیمت را درنظر داشته باشند. برای این منظور در صورتی که کندلهای بعد از کندل چکش روند صعودی را تایید کردند، تریدرها میتوانند با قرار دادن در پایینتر از سایه کندل چکش وارد پوزیشن لانگ شوند و از روند صعودی بازار کسب سود کنند.
در تصویر زیر پیکان قرمز به روندی نزولی اشاره میکند که در انتهای آن کندل چکش تشکیل شده است. پیکان سبز نیز روند صعودی بعد از الگوی چکش را نشان میدهد. در قسمت پایین این نمودار قیمت نیز کندل چکش را مشاهده میکنید که با دایرهای رنگی نشان داده شده است.
۲. کندل چکش وارون
البته همانند الگوی چکش توجه به این نکته ضروری است که الگوی چکش وارون نیز زمانی بهعنوان سیگنالی برای برگشت روند به قیمتهای بالاتر استفاده میشود که در محدودههای حمایتی مهم در تایمفریمهای بالاتر تشکیل شود. بدنه کندل چکش وارون نیز میتواند به رنگهای سبز و قرمز باشد و در صورتی که رنگ بدنه کندل چکش وارون به رنگ سبز باشد، نشانه قویتری برای احتمال شروع روندی صعودی است.
ویژگیهای کندل چکش وارون
برخی از ویژگیهای کندل چکش وارون را در ادامه ذکر میکنیم.
- کندل چکش وارون دارای بدنهای کوچک و سایه بالایی بلندی است که حداقل دوبرابر طول بدنه کندل است.
- در قسمت پایین بدنه کندل چکش وارون سایهای بسیار کوتاه وجود دارد یا ممکن است بدون سایه باشد.
- در کندل چکش معکوس قیمت بازشدن، بسته شدن و کمترین قیمت در تایمفریم مربوطه بسیار نزدیک بههم هستند.
- زمانی که در انتهای روندهای نزولی مشاهده شود، بیانگر احتمال برگشت روند نزولی و افزایش قیمت است. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میشود پیکانها جهت روندهای قیمتی را نشان میدهند. در این تصویر پس از تشکیل کندل چکش وارون در انتهای روندی نزولی شاهد تغییر روند و شروع روندی صعودی هستیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آموزش تحلیل تکنیکال با الگوهای قیمتی شناسایی و استفاده" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آموزش تحلیل تکنیکال با الگوهای قیمتی شناسایی و استفاده"، کلیک کنید.