معرفی زیباترین گل های آپارتمانی مناسب برای محل کار

دفتر کار معمولاً اون جایی نیست که آدم دلش بخواد تمام روز رو توش بگذرونه درسته؟ نور کم هوای خشکِ سیستم تهویه میزهای شلوغ و بی روح… همه ی اینا دست به دست هم می دن تا یه محیطِ خسته کننده و حتی استرس زا به وجود بیاد. حالا این وسط گیاهان آپارتمانی مثل یه ناجی از راه می رسن!

اولاً گیاهان هوا رو تصفیه می کنن. باورت می شه هوای داخل ساختمون ها می تونه تا ۵ برابر آلوده تر از هوای بیرون باشه؟ مواد شیمیایی از رنگ دیوارها فرش ها مواد شوینده و حتی دستگاه های الکترونیکی همه جا هستن و نفس کشیدنشون اصلاً برای سلامتی خوب نیست. گیاهان این آلودگی ها رو جذب می کنن و اکسیژن خالص بهمون هدیه می دن. یعنی با یه تیر دو نشون : هم هوای سالم تر هم حس و حالِ بهتر.

دوماً گلهای آپارتمانی استرس رو کم می کنن. نگاه کردن به سبزیِ گیاهان لمس برگ هاشون و حتی رسیدگی بهشون یه جور آرامشِ بی نظیر به آدم می ده. مطالعات نشون دادن که حضور گیاهان توی محیط کار سطح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) رو پایین میاره و به جاش حس آرامش و شادی رو افزایش می ده. فکرشو بکن وسط یه روزِ شلوغ و پر از ددلاین یه نگاه به گلدونِ خوشگلت بندازی و یه نفسِ عمیق بکشی… خودش یه دنیاست!

سوماً گیاهان خلاقیت و بهره وری رو بالا می برن. وقتی محیط کارمون دلنشین تر و جذاب تر باشه ناخودآگاه انرژی و انگیزمون هم بیشتر می شه. گیاهان با رنگ و بافت های متنوعشون یه حس تازگی و پویایی به فضا می دن و باعث می شن ذهنمون بازتر و خلاق تر بشه. یه محیط کار سبز یعنی خداحافظی با رخوت و خستگی سلام به ایده های نو و کارآمد!

معرفی زیباترین گیاهان آپارتمانی مناسب برای محل کار

پس دیدی؟ فایده ی گیاه آپارتمانی توی محل کار فقط به خوشگلی ختم نمی شه. اونا سلامتی آرامش خلاقیت و زیبایی رو با هم به دفتر کارمون هدیه می دن. حالا دیگه وقتشه بریم سراغ معرفی این قهرمان های سبز!

۱. سانسوریا (Sansevieria) یا “نیزه آفریقایی” : گیاهی که انگار برای دفتر کار ساخته شده

به جرات می تونم بگم سانسوریا سلطانِ بی چون وچرای گیاهان آپارتمانی برای دفتر کاره. چرا؟ چون نگهداریش فوق العاده آسونه خیلی مقاومه و هوا رو هم عالی تصفیه می کنه. بهش می گن “گیاه مار” یا “زبان مادرشوهر” (اسمش یکم ترسناکه ولی خودش خیلی مهربونه!) و برگ های بلند و شمشیری ش یه ظاهر مدرن و شیک بهش می ده.

چرا سانسوریا برای دفتر کار عالیه؟

  • نور کم رو تحمل می کنه : دفتر کارها معمولاً نور زیادی ندارن. سانسوریا تو نور کم هم به راحتی رشد می کنه و اصلاً غر نمی زنه! البته اگه نورش بیشتر باشه رشدش بهتر می شه ولی خیالت راحت باشه تو نور کم هم زنده ست و حالش خوبه.
  • آبیاری کم می خواد : سانسوریا عاشقِ کم آبیه! بین دو آبیاری بذار خاکش کاملاً خشک بشه. حتی اگه یه مدت یادت بره بهش آب بدی باز هم مقاومتش رو حفظ می کنه. این برای آدم های فراموشکار یا پرمشغله یه نعمتِ بزرگه!
  • تصفیه هوای بی نظیر : سانسوریا یکی از بهترین گیاهان برای تصفیه هواست. اون می تونه سمومی مثل فرمالدئید بنزن و تری کلرواتیلن رو از هوا جذب کنه و هوای دفترت رو پاک و سالم نگه داره.
  • ظاهر شیک و مدرن : برگ های بلند و ایستاده ی سانسوریا یه جلوه ی خاص و مدرن به محیط کار می ده. گلدون های ساده و مینیمال برای این گیاه بهترین انتخابن.

نکات نگهداری سانسوریا :

  • نور : نور متوسط تا کم نور غیرمستقیم بهترینه. از نور مستقیم آفتاب دور نگهش دار.
  • آبیاری : بین دو آبیاری خاکش کاملاً خشک بشه. تو زمستون آبیاری رو کمتر کن. آبیاری زیاد دشمن سانسوریاست!
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک کاکتوس و ساکولنت ها براش عالیه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • کوددهی : نیازی به کوددهی زیاد نداره. فقط تو فصل رشد (بهار و تابستون) هر دو ماه یه بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی یه کوچولو تقویتش کن.

پیشنهاد غیررسمی : سانسوریا رو بذار روی میز کارت کنار کامپیوتر. هم خوشگله هم هوا رو تصفیه می کنه هم انرژی مثبت بهت می ده! اگه دفتر کارت خیلی تاریکه سانسوریا مهتابی رو انتخاب کن که برگ های روشن تری داره و نور کم رو بهتر تحمل می کنه.

برای اطلاعات بیشتر از چگونه سانسوریا را قلمه بزنیم حتما این مقاله را مطالعه فرمائید.

۲. زامیفولیا (Zamioculcas zamiifolia) یا “ZZ Plant” : گیاهِ جون سخت و کم توقع

اگه دنبال یه گیاه آپارتمانی هستی که هیچ جوره از پا در نیاد و حتی اگه بهش بی توجهی کنی هم زنده بمونه زامیفولیا همون گزینه ست! بهش می گن “گیاه جاودانه” و برگ های سبزِ براق و گوشتی ش یه ظاهر لوکس و جذاب بهش می دن. زامیفولیا انتخابِ اولِ کساییه که وقت و حوصله ی زیادی برای نگهداری گیاه ندارن ولی دلشون می خواد یه گوشه ی دفترشون سبز و باطراوت باشه.

چرا زامیفولیا برای دفتر کار عالیه؟

  • تحمل شرایط سخت : زامیفولیا یه گیاهِ جون سخته به تمام معنا! نور کم کم آبی بی توجهی… همه ی اینا رو به راحتی تحمل می کنه و خم به ابرو نمی آره. اگه دفتر کارت نورش کمه یا خیلی یادت می ره به گیاهات آب بدی زامیفولیا بهترین دوستته.
  • نگهداری فوق العاده آسون : زامیفولیا به هیچ وجه دردسر نداره. آبیاریش خیلی کمه نور زیادی نمی خواد کوددهی هم لازم نیست. فقط کافیه هر از گاهی بهش یه نگاه بندازی و مطمئن بشی حالش خوبه!
  • ظاهر شیک و لوکس : برگ های سبزِ براق و خوش فرمِ زامیفولیا یه جلوه ی شیک و لوکس به محیط کار می ده. گلدون های سرامیکی ساده و مدرن زیبایی این گیاه رو دوچندان می کنن.
  • مقاوم در برابر آفات و بیماری ها : زامیفولیا به ندرت دچار آفت و بیماری می شه. این یعنی دردسر کم تر و عمر طولانی تر!

نکات نگهداری زامیفولیا :

  • نور : نور کم تا متوسط نور غیرمستقیم بهترینه. تو نور زیاد برگ هاش ممکنه بسوزن.
  • آبیاری : بین دو آبیاری خاکش کاملاً خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش می شه. تو زمستون آبیاری رو خیلی کمتر کن.
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک گلدانی معمولی با کمی پرلیت یا ماسه براش مناسبه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • کوددهی : نیازی به کوددهی زیاد نداره. فقط تو فصل رشد سالی یه بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی یه کوچولو تقویتش کن.

پیشنهاد غیررسمی : زامیفولیا رو بذار گوشه ی اتاق کنار میز جلسات یا حتی تو راهرو. هم فضا رو سبز می کنه هم حس و حالِ خوبی به محیط می ده. اگه می خوای یه هدیه برای همکارت ببری زامیفولیا یه انتخابِ بی نظیره! هم شیکه هم ماندگاره هم نگهداریش آسونه.

۳. پتوس (Epipremnum aureum) یا “پاپیتال : گیاهِ رونده ی خوش برورو

پتوس یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی دنیاست. چرا؟ چون هم خیلی زیباست هم خیلی مقاومه هم خیلی سریع رشد می کنه! برگ های قلبی شکل و رونده ش یه حس سرزندگی و طراوت به محیط کار می دن. پتوس هم به صورت آویز هم روی طاقچه هم روی میز همه جا قشنگه و به راحتی می تونه هر فضایی رو دگرگون کنه.

چرا پتوس برای دفتر کار عالیه؟

  • تطبیق پذیری بالا : پتوس یه گیاهِ همه فن حریفه! نور کم رو تحمل می کنه آبیاری زیاد و کم رو هم تا حدی می بخشه به خاک حساس نیست و به راحتی با شرایط مختلف سازگار می شه. این یعنی اگه دفتر کارت شرایط ایده آلی نداره پتوس باز هم می تونه توش رشد کنه و خوشحال باشه.
  • رشد سریع و پرپشت : پتوس خیلی سریع رشد می کنه و برگ های جدید می ده. این باعث می شه همیشه سرسبز و پرطراوت به نظر برسه و حس زنده بودن رو به محیط کار منتقل کنه. می تونی با هرس کردنش اندازه ش رو کنترل کنی و به شکل دلخواه دربیاری.
  • تصفیه هوا : پتوس هم مثل سانسوریا یه تصفیه کننده ی هوای قویه. اون می تونه سمومی مثل فرمالدئید و بنزن رو از هوا جذب کنه و کیفیت هوای دفترت رو بهبود ببخشه.
  • تنوع زیاد : پتوس انواع مختلفی داره با برگ های سبز ابلق طلایی و نقره ای. می تونی از بین تنوع رنگ و طرح هاش اون مدلی رو انتخاب کنی که با دکور دفترت هماهنگ تره.

نکات نگهداری پتوس :

  • نور : نور متوسط تا کم نور غیرمستقیم بهترینه. پتوس ابلق نور بیشتری نیاز داره تا رنگ برگ هاش حفظ بشه. از نور مستقیم آفتاب دور نگهش دار.
  • آبیاری : بین دو آبیاری سطح خاکش خشک بشه. آبیاری زیاد باعث زرد شدن برگ هاش می شه. تو زمستون آبیاری رو کمتر کن.
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک گلدانی معمولی با کمی پرلیت یا پیت ماس براش مناسبه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • رطوبت : پتوس عاشق رطوبته! اگه هوای دفترت خشکه می تونی هر چند وقت یه بار به برگ هاش آب اسپری کنی.
  • کوددهی : تو فصل رشد هر دو هفته یه بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تقویتش کن.

معرفی زیباترین گل های آپارتمانی مناسب برای محل کار

پیشنهاد غیررسمی : پتوس رو بذار روی قفسه آویزونش کن از سقف یا بذارش روی میز کارت و بذار شاخه هاش آویزون بشن. می تونی ازش قلمه بگیری و گلدون های کوچیک پتوس درست کنی و به همکارات هدیه بدی! پتوس ابلق برای دفترکارهای روشن تر و پتوس سبز برای دفترکارهای کم نورتر انتخاب های خوبی هستن.

۴. آگلونما (Aglaonema) یا “همیشه سبز چینی : گیاهی با برگ های طرح دار و زیبا

آگلونما یه گیاهِ شیک و مجلسیه با برگ های پهن و طرح دار که تنوع رنگی خیلی زیادی داره. برگ هاش می تونن سبز نقره ای قرمز صورتی و حتی نارنجی باشن. آگلونما یه جلوه ی خاص و رنگارنگ به محیط کار می ده و برای کسایی که دنبال یه گیاه زیبا و متفاوت هستن انتخاب خیلی خوبیه. نگهداریش هم نسبتاً آسونه و برای دفتر کار مناسبه.

چرا آگلونما برای دفتر کار عالیه؟

  • برگ های زیبا و متنوع : آگلونما به خاطر برگ های خوشگل و طرح دارش معروفه. تنوع رنگی برگ هاش خیلی زیاده و می تونی مدلی رو انتخاب کنی که با سلیقه ت جور دربیاد. برگ های آگلونما مثل یه اثر هنری توی دفتر کار می مونن.
  • تحمل نور کم : آگلونما مثل سانسوریا و زامیفولیا نور کم رو به خوبی تحمل می کنه. البته نور بیشتر باعث می شه رنگ برگ هاش زنده تر بشه ولی تو نور کم هم به راحتی رشد می کنه.
  • نگهداری آسان : آگلونما هم جزو گیاهان کم دردسر محسوب می شه. آبیاریش متوسطه نور زیادی نمی خواد و به خاک حساس نیست. فقط کافیه به نیازهای اولیه ش توجه کنی تا همیشه شاداب و سرحال بمونه.
  • تصفیه هوا : آگلونما هم یه تصفیه کننده ی هوای خوبه و می تونه سموم موجود در هوا رو جذب کنه.

نکات نگهداری آگلونما :

  • نور : نور متوسط تا کم نور غیرمستقیم بهترینه. آگلونماهای رنگی نور بیشتری نیاز دارن تا رنگ برگ هاشون حفظ بشه. از نور مستقیم آفتاب دور نگهش دار.
  • آبیاری : بین دو آبیاری سطح خاکش خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش می شه. تو زمستون آبیاری رو کمتر کن.
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک گلدانی معمولی با کمی پیت ماس براش مناسبه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • رطوبت : آگلونما رطوبت دوست داره. اگه هوای دفترت خشکه می تونی هر چند وقت یه بار به برگ هاش آب اسپری کنی یا گلدونش رو روی یه زیرگلدونی پر از سنگریزه و آب بذاری.
  • کوددهی : تو فصل رشد هر ماه یه بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تقویتش کن.

پیشنهاد غیررسمی : آگلونما رو بذار روی میز جلسات کنار پنجره یا تو قسمت پذیرایی دفتر. می تونی چند تا آگلونما با رنگ های مختلف کنار هم بچینی و یه ترکیب رنگی زیبا درست کنی. آگلونما برای دفترکارهایی که دکوراسیون مدرن و شیکی دارن خیلی مناسبه.

۵. اسپاتی فیلوم (Spathiphyllum) یا “نیلوفر صلح : گیاهِ گلدارِ آرامش بخش

اسپاتی فیلوم یه گیاهِ ظریف و زیباست با گل های سفید و برگ های سبز تیره. بهش می گن “نیلوفر صلح” یا “زنبق صلح” و گل های سفید و قاشقی ش یه حس آرامش و پاکی به محیط کار می دن. اسپاتی فیلوم علاوه بر زیبایی تصفیه کننده ی هوای خیلی قوی هم هست و برای دفترکارهایی که می خوان هم زیبا باشن هم سالم یه انتخاب عالیه.

چرا اسپاتی فیلوم برای دفتر کار عالیه؟

  • گل های سفید و زیبا : گل های سفید و ظریف اسپاتی فیلوم یه جلوه ی خاص و آرامش بخش به محیط کار می دن. گل هاش معمولاً تو فصل بهار و تابستون ظاهر می شن و تا چند هفته دوام دارن.
  • تصفیه کننده ی هوای قوی : اسپاتی فیلوم یکی از بهترین گیاهان برای تصفیه هواست. اون می تونه سمومی مثل فرمالدئید بنزن تری کلرواتیلن و آمونیاک رو از هوا جذب کنه و هوای دفترت رو پاک و سالم نگه داره.
  • نگهداری نسبتاً آسان : اسپاتی فیلوم نگهداریش خیلی سخت نیست ولی یه کم حساس تر از سانسوریا و زامیفولیاست. نور کم رو تحمل می کنه ولی برای گلدهی به نور بیشتری نیاز داره. آبیاریش هم باید منظم باشه.
  • نشانه های واضح از نیاز به آب : یه ویژگی جالب اسپاتی فیلوم اینه که وقتی تشنه می شه برگ هاش آویزون می شن و بهت می گن “به من آب بده!”. اینجوری دیگه هیچ وقت یادت نمی ره بهش آب بدی!

نکات نگهداری اسپاتی فیلوم :

  • نور : نور متوسط تا کم نور غیرمستقیم بهترینه. برای گلدهی نور بیشتری نیاز داره. از نور مستقیم آفتاب دور نگهش دار.
  • آبیاری : خاکش همیشه باید کمی مرطوب باشه ولی غرقابی نشه. وقتی سطح خاکش خشک شد بهش آب بده. تو زمستون آبیاری رو کمتر کن. آبیاری با آب بدون کلر براش بهتره.
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک گلدانی معمولی با کمی پیت ماس و پرلیت براش مناسبه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • رطوبت : اسپاتی فیلوم رطوبت دوست داره. هر روز به برگ هاش آب اسپری کن یا گلدونش رو روی یه زیرگلدونی پر از سنگریزه و آب بذار.
  • کوددهی : تو فصل رشد هر دو هفته یه بار با کود مخصوص گیاهان گلدار تقویتش کن.

پیشنهاد غیررسمی : اسپاتی فیلوم رو بذار روی میز منشی تو اتاق مدیریت یا تو اتاق استراحت. گل های سفیدش حس آرامش و صلح رو به محیط کار می بخشن. اگه می خوای یه هدیه ی خاص برای رئیس یا همکارت ببری اسپاتی فیلوم یه انتخاب شیک و باکلاسه.

۶. دراسنا (Dracaena) یا “خون سیاوشان : گیاهی با برگ های باریک و رنگارنگ

دراسنا یه خانواده ی بزرگ از گیاهان آپارتمانیه که تنوع خیلی زیادی دارن. برگ هاشون می تونن باریک و بلند پهن و کوتاه سبز قرمز زرد و حتی بنفش باشن. دراسنا یه جلوه ی خاص و متفاوت به محیط کار می ده و برای کسایی که دنبال یه گیاه شیک و مدرن هستن انتخاب خیلی خوبیه. نگهداریش هم نسبتاً آسونه و برای دفتر کار مناسبه.

چرا دراسنا برای دفتر کار عالیه؟

  • تنوع زیاد و ظاهر مدرن : دراسنا انواع مختلفی داره با برگ های باریک و بلند پهن و کوتاه سبز قرمز زرد و حتی بنفش. تنوع رنگ و شکل برگ هاش خیلی زیاده و می تونی مدلی رو انتخاب کنی که با دکور دفترت هماهنگ تره. دراسنا یه جلوه ی مدرن و شیک به محیط کار می ده.
  • تحمل نور کم : اکثر دراسناها نور کم رو تحمل می کنن. البته دراسناهای رنگی نور بیشتری نیاز دارن تا رنگ برگ هاشون حفظ بشه. از نور مستقیم آفتاب دور نگهشون دار.
  • نگهداری آسان : دراسناها جزو گیاهان کم دردسر محسوب می شن. آبیاریشون متوسطه نور زیادی نمی خوان و به خاک حساس نیستن. فقط کافیه به نیازهای اولیه شون توجه کنی تا همیشه شاداب و سرحال بمونن.
  • تصفیه هوا : دراسناها هم تصفیه کننده های هوای خوبی هستن و می تونن سموم موجود در هوا رو جذب کنن.

نکات نگهداری دراسنا :

  • نور : نور متوسط تا کم نور غیرمستقیم بهترینه. دراسناهای رنگی نور بیشتری نیاز دارن. از نور مستقیم آفتاب دور نگهشون دار.
  • آبیاری : بین دو آبیاری سطح خاکش خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاشون می شه. تو زمستون آبیاری رو کمتر کن. آبیاری با آب بدون کلر براشون بهتره.
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک گلدانی معمولی با کمی پیت ماس و پرلیت براشون مناسبه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براشون مناسبه. به سرما حساسن پس تو زمستون مراقبشون باش.
  • رطوبت : دراسناها رطوبت دوست دارن. هر چند وقت یه بار به برگ هاشون آب اسپری کن یا گلدونشون رو روی یه زیرگلدونی پر از سنگریزه و آب بذار.
  • کوددهی : تو فصل رشد هر ماه یه بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تقویتشون کن.

پیشنهاد غیررسمی : دراسنا رو بذار کنار میز کار تو کنج اتاق یا تو قسمت ورودی دفتر. می تونی چند تا دراسنا با ارتفاع های مختلف کنار هم بچینی و یه ترکیب ارتفاعی زیبا درست کنی. دراسنا برای دفترکارهایی که دکوراسیون مدرن و مینیمال دارن خیلی مناسبه.

۷. آلوئه ورا (Aloe vera) یا “صبر زرد : گیاهِ دارویی و زیبای همه فن حریف

آلوئه ورا یه گیاهِ ساکولنتِ معروفه که هم زیبایی خاصی داره هم خواص دارویی بی شماری داره هم نگهداریش خیلی آسونه! برگ های گوشتی و سبزِ آلوئه ورا یه جلوه ی خاص و مینیمال به محیط کار می ده و ژل داخل برگ هاش برای التیام سوختگی ها زخم ها و التهابات پوستی خیلی مفیده. آلوئه ورا یه گیاهِ همه فن حریفه که هم برای زیبایی هم برای سلامتی تو دفتر کارتون می تونه مفید باشه.

چرا آلوئه ورا برای دفتر کار عالیه؟

  • خواص دارویی بی نظیر : ژل داخل برگ های آلوئه ورا خواص دارویی زیادی داره. برای التیام سوختگی های جزئی زخم های کوچک گزش حشرات و التهابات پوستی خیلی مفیده. می تونی یه برگ ازش جدا کنی و ژلش رو مستقیم روی پوستت بزنی. یه داروخانه ی طبیعیِ کوچیک تو دفتر کارت!
  • ظاهر مینیمال و شیک : برگ های گوشتی و سبزِ آلوئه ورا یه جلوه ی خاص و مینیمال به محیط کار می ده. گلدون های سفالی ساده و مینیمال برای این گیاه بهترین انتخابن.
  • نگهداری فوق العاده آسان : آلوئه ورا یه گیاهِ کم توقع و مقاومه. نور زیاد رو دوست داره ولی نور کم رو هم تحمل می کنه. آبیاریش خیلی کمه و به خاک حساس نیست. یه گیاهِ ایده آل برای آدم های پرمشغله.
  • تصفیه هوا : آلوئه ورا هم تصفیه کننده ی هوای خوبیه و می تونه سموم موجود در هوا رو جذب کنه.

نکات نگهداری آلوئه ورا :

  • نور : نور زیاد و مستقیم آفتاب رو دوست داره. اگه دفتر کارت نورگیره آلوئه ورا خیلی خوشحال می شه. تو نور کم هم زنده می مونه ولی رشدش کندتر می شه.
  • آبیاری : بین دو آبیاری خاکش کاملاً خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش می شه. تو زمستون آبیاری رو خیلی کمتر کن. آلوئه ورا عاشقِ کم آبیه!
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک کاکتوس و ساکولنت ها براش عالیه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • کوددهی : نیازی به کوددهی زیاد نداره. فقط تو فصل رشد سالی یه بار با کود مخصوص کاکتوس و ساکولنت ها یه کوچولو تقویتش کن.

پیشنهاد غیررسمی : آلوئه ورا رو بذار کنار پنجره ی آفتاب گیر روی میز کارت یا تو حمام دفتر. می تونی ازش قلمه بگیری و گلدون های کوچیک آلوئه ورا درست کنی و به همکارات هدیه بدی! آلوئه ورا برای دفترکارهایی که دنبال یه گیاه کاربردی و زیبا هستن یه انتخاب بی نظیره.

۸. فیکوس الاستیکا (Ficus elastica) یا “فیکوس برگ کشی : گیاهی با برگ های پهن و براق

فیکوس الاستیکا یه گیاهِ بزرگ و باشکوهه با برگ های پهن براق و چرمی. بهش می گن “فیکوس برگ کشی” یا “درخت لاستیک” و برگ های سبز تیره یا ابلقش یه جلوه ی لوکس و مجلل به محیط کار می دن. فیکوس الاستیکا یه گیاهِ ایده آل برای دفترکارهای بزرگ و جادار یا برای لابی و ورودی ساختمانه.

چرا فیکوس الاستیکا برای دفتر کار عالیه؟

  • ظاهر باشکوه و لوکس : برگ های پهن براق و چرمی فیکوس الاستیکا یه جلوه ی لوکس و مجلل به محیط کار می ده. این گیاه برای دفترکارهایی که می خوان یه فضای شیک و باکلاس داشته باشن خیلی مناسبه.
  • مقاوم و کم توقع : فیکوس الاستیکا یه گیاهِ مقاوم و کم توقعه. نور کم رو تحمل می کنه آبیاریش متوسطه و به خاک حساس نیست. البته اگه شرایط ایده آل براش فراهم بشه رشدش خیلی خوب می شه.
  • تصفیه هوا : فیکوس الاستیکا هم تصفیه کننده ی هوای خوبیه و می تونه سموم موجود در هوا رو جذب کنه.
  • عمر طولانی : فیکوس الاستیکا اگه شرایط مناسب داشته باشه می تونه سال های سال عمر کنه و تو دفتر کارت یه دوست همیشگی بشه!

نکات نگهداری فیکوس الاستیکا :

  • نور : نور متوسط تا روشن نور غیرمستقیم بهترینه. فیکوس الاستیکای ابلق نور بیشتری نیاز داره تا رنگ برگ هاش حفظ بشه. از نور مستقیم آفتاب دور نگهش دار.
  • آبیاری : بین دو آبیاری سطح خاکش خشک بشه. آبیاری زیاد باعث ریزش برگ هاش می شه. تو زمستون آبیاری رو کمتر کن.
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک گلدانی معمولی با کمی پیت ماس و پرلیت براش مناسبه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • رطوبت : فیکوس الاستیکا رطوبت دوست داره. هر چند وقت یه بار به برگ هاش آب اسپری کن یا گلدونش رو روی یه زیرگلدونی پر از سنگریزه و آب بذار.
  • کوددهی : تو فصل رشد هر ماه یه بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تقویتش کن.

پیشنهاد غیررسمی : فیکوس الاستیکا رو بذار تو لابی دفتر کنار ورودی یا تو یه فضای بزرگ و باز. می تونی از گلدون های بزرگ و شیک برای این گیاه استفاده کنی تا جلوه ی باشکوه تری داشته باشه. فیکوس الاستیکا برای دفترکارهایی که دنبال یه گیاه بزرگ و چشمگیر هستن یه انتخاب بی نظیره.

۹. سرخس (Fern) یا “سرخس بوستون : گیاهی با برگ های ظریف و پرپشت

سرخس ها یه گروه بزرگ از گیاهان آپارتمانی هستن که به خاطر برگ های ظریف پرپشت و سبز روشن شون معروفن. سرخس بوستون یکی از محبوب ترین انواع سرخس هاست که به راحتی می شه تو دفتر کار نگهداریش کرد. برگ های آبشاری و ظریف سرخس یه حس طراوت و سرزندگی به محیط کار می دن و برای کسایی که عاشق گیاهان سبز و پرپشت هستن انتخاب خیلی خوبیه.

چرا سرخس بوستون برای دفتر کار عالیه؟

  • برگ های ظریف و زیبا : برگ های پرپشت و آبشاری سرخس بوستون یه جلوه ی خاص و زیبا به محیط کار می دن. رنگ سبز روشن برگ هاش حس طراوت و سرزندگی رو به فضا منتقل می کنه.
  • تصفیه کننده ی هوای خوب : سرخس بوستون هم تصفیه کننده ی هوای خوبیه و می تونه سموم موجود در هوا رو جذب کنه.
  • مناسب برای فضاهای کم نور : سرخس بوستون نور کم رو به خوبی تحمل می کنه و برای دفترکارهایی که نور زیادی ندارن خیلی مناسبه.
  • رطوبت دوست : سرخس بوستون عاشق رطوبته و هوای خشک رو دوست نداره. این ویژگی باعث می شه برای دفترکارهایی که سیستم تهویه مطبوع دارن و هواشون خشکه مناسب باشه.

نکات نگهداری سرخس بوستون :

  • نور : نور کم تا متوسط نور غیرمستقیم بهترینه. از نور مستقیم آفتاب دور نگهش دار.
  • آبیاری : خاکش همیشه باید کمی مرطوب باشه ولی غرقابی نشه. وقتی سطح خاکش خشک شد بهش آب بده. تو زمستون آبیاری رو کمتر کن. آبیاری با آب بدون کلر براش بهتره.
  • خاک : خاک سبک و زهکش دار. خاک گلدانی مخصوص سرخس ها براش عالیه.
  • دما : دمای معمولی اتاق براش مناسبه. به سرما حساسه پس تو زمستون مراقبش باش.
  • رطوبت : سرخس بوستون عاشق رطوبته! هر روز به برگ هاش آب اسپری کن یا گلدونش رو روی یه زیرگلدونی پر از سنگریزه و آب بذار. می تونی گلدونش رو تو حمام دفتر بذاری تا رطوبت بیشتری بهش برسه.
  • کوددهی : تو فصل رشد هر دو هفته یه بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تقویتش کن.

پیشنهاد غیررسمی : سرخس بوستون رو آویزون کن از سقف بذار روی قفسه یا تو یه گلدون پایه بلند بذار کنار میز کارت. می تونی چند تا سرخس با انواع مختلف کنار هم بچینی و یه مجموعه ی سبز و زیبا درست کنی. سرخس بوستون برای دفترکارهایی که دنبال یه گیاه سبز و پرپشت و رطوبت دوست هستن یه انتخاب عالیه.

معرفی زیباترین گل های آپارتمانی مناسب برای محل کار

۱۰. گیاهان هوازی (Air Plants) یا “تیلاندسیا : گیاهان عجیب و غریبِ بی خاک

گیاهان هوازی یه گروه خاص از گیاهان آپارتمانی هستن که ریشه ندارن و از هوا تغذیه می کنن! بهشون می گن “تیلاندسیا” و برگ های باریک و نقره ای شون یه جلوه ی عجیب و غریب و مدرن به محیط کار می دن. گیاهان هوازی رو می شه تو تراریوم های شیشه ای روی چوب سنگ یا هر چیز دیگه ای که بهش بچسبن نگهداری کرد. این گیاهان برای کسایی که دنبال یه گیاه خاص و متفاوت هستن و نمی خوان دردسر خاک و گلدون داشته باشن انتخاب خیلی خوبیه.

چرا گیاهان هوازی برای دفتر کار عالیه؟

  • ظاهر عجیب و غریب و مدرن : گیاهان هوازی ظاهر خیلی خاص و متفاوتی دارن. برگ های باریک و نقره ای شون یه جلوه ی مدرن و مینیمال به محیط کار می دن. این گیاهان برای دفترکارهایی که می خوان یه فضای خاص و منحصربه فرد داشته باشن خیلی مناسبن.
  • بدون نیاز به خاک : گیاهان هوازی ریشه ندارن و از هوا تغذیه می کنن. این یعنی نیازی به خاک و گلدون ندارن و می شه اون ها رو به شکل های مختلفی تو دفتر کار به نمایش گذاشت. خیلی خلاقانه و جذابه!
  • نگهداری آسان (نسبتاً) : نگهداری گیاهان هوازی خیلی سخت نیست ولی باید به چند نکته ی مهم توجه کنی. نور زیاد رو دوست دارن به آبیاری منظم نیاز دارن و رطوبت محیط براشون خیلی مهمه.
  • تصفیه هوا : گیاهان هوازی هم تصفیه کننده های هوای خوبی هستن و می تونن سموم موجود در هوا رو جذب کنن.

نکات نگهداری گیاهان هوازی :

  • نور : نور زیاد و روشن نور غیرمستقیم بهترینه. گیاهان هوازی نور مستقیم آفتاب رو هم تحمل می کنن ولی بهتره تو سایه ی روشن باشن.
  • آبیاری : گیاهان هوازی رو باید به صورت منظم آبیاری کنی. هر هفته یه بار گلدونش رو (اگه تو گلدون هست) یا خود گیاه رو به مدت ۳۰ دقیقه تو آب ولرم غوطه ور کن. بعد از آبیاری بذار کاملاً خشک بشه. بین دو آبیاری می تونی هر روز به برگ هاش آب اسپری کنی.
  • رطوبت : گیاهان هوازی عاشق رطوبتن. رطوبت محیط باید بالا باشه. می تونی گلدونشون رو تو حمام دفتر بذاری یا از دستگاه بخور سرد استفاده کنی.
  • دما : دمای معمولی اتاق براشون مناسبه. به سرما حساسن پس تو زمستون مراقبشون باش.

پیشنهاد غیررسمی : گیاهان هوازی رو تو تراریوم های شیشه ای بذار به دیوار آویزون کن روی میز کارت بچین یا به یه تکه چوب یا سنگ بچسبون. می تونی ازشون برای تزیین میز جلسات قسمت پذیرایی یا حتی سرویس بهداشتی دفتر استفاده کنی. گیاهان هوازی برای دفترکارهایی که دنبال یه گیاه خاص مدرن و کم دردسر هستن یه انتخاب عالیه.

چطور گیاهان آپارتمانی رو توی دفتر کارمون جا بدیم؟ (بدون اینکه دفترمون شبیه جنگل بشه!)

خب حالا که با کلی گیاه آپارتمانی خوشگل و مناسب برای دفتر کار آشنا شدیم نوبت می رسه به این سوال مهم : چطور این گیاهان رو توی دفترمون جا بدیم بدون اینکه دفترمون شبیه جنگل آمازون بشه؟ نگران نباش قرار نیست دفتر کارت رو تبدیل به گلخونه کنی! با یه کم خلاقیت و برنامه ریزی می تونی گیاهان رو جوری تو دفترت بچینی که هم زیبا باشن هم کارآمد هم فضای کار رو شلوغ و نامرتب نکنن.

چند تا ایده ی کاربردی برای جای دادن گیاهان آپارتمانی تو دفتر کار :

  1. روی میز کارت : میز کارت بهترین جا برای گیاهان آپارتمانیه. می تونی یه گلدون کوچیک سانسوریا زامیفولیا پتوس یا آلوئه ورا روی میزت بذاری. هم خوشگله هم هوا رو تصفیه می کنه هم انرژی مثبت بهت می ده. فقط حواست باشه گلدونت خیلی بزرگ نباشه و فضای کارتو اشغال نکنه.
  2. روی قفسه و طاقچه : قفسه ها و طاقچه ها جاهای خوبی برای گیاهان رونده مثل پتوس و گیاهان آویز مثل سرخس بوستون هستن. می تونی گلدون ها رو روی قفسه ها بچینی یا از سقف آویزون کنی. اینجوری هم فضای عمودی دفترت رو پر می کنی هم یه جلوه ی بصری زیبا ایجاد می کنی.
  3. روی زمین کنار پنجره : فضای کنار پنجره برای گیاهان بزرگ تر مثل فیکوس الاستیکا دراسنا و اسپاتی فیلوم مناسبه. می تونی گلدون های بزرگ رو روی زمین بذاری و یه گوشه ی سبز و دنج تو دفترت درست کنی. فقط حواست باشه گیاهانت نور کافی دریافت کنن و جلوی رفت و آمد رو نگیرن.
  4. تو تراریوم و باغ شیشه ای : تراریوم ها و باغ های شیشه ای یه راه خیلی شیک و مدرن برای نگهداری گیاهان آپارتمانی هستن. می تونی گیاهان کوچیک مثل گیاهان هوازی ساکولنت ها و گیاهان مینیاتوری رو تو تراریوم بچینی و روی میز جلسات میز پذیرایی یا هر جای دیگه ای که دوست داری به نمایش بذاری.
  5. دیوار سبز : اگه دفتر کارت فضای بزرگی داره می تونی یه دیوار سبز درست کنی. دیوار سبز یه دیوار پوشیده از گیاهانه که هم خیلی زیباست هم هوا رو خیلی خوب تصفیه می کنه هم عایق صدا و حرارت می شه. البته درست کردن دیوار سبز یه کم هزینه و تخصص می خواد ولی اگه بودجه ش رو داری یه سرمایه گذاری عالی برای دفتر کارت محسوب می شه.

نکات مهم در چیدمان گیاهان آپارتمانی تو دفتر کار :

  • به نور دفترت توجه کن : قبل از خرید گیاه ببین دفتر کارت چقدر نور داره. اگه دفترت کم نوره گیاهانی رو انتخاب کن که نور کم رو تحمل می کنن. اگه دفترت نورگیره می تونی گیاهان نور دوست تر رو انتخاب کنی.
  • به فضای دفترت توجه کن : اندازه ی گیاهان رو متناسب با فضای دفترت انتخاب کن. تو دفترکارهای کوچیک از گیاهان کوچیک و جمع وجور استفاده کن. تو دفترکارهای بزرگ می تونی از گیاهان بزرگ و باشکوه تر استفاده کنی.
  • به دکور دفترت توجه کن : گلدون ها و گیاهان رو جوری انتخاب کن که با دکور دفترت هماهنگ باشن. گلدون های ساده و مینیمال برای دفترکارهای مدرن گلدون های رنگی و طرح دار برای دفترکارهای کلاسیک و سنتی و گلدون های طبیعی و روستیک برای دفترکارهای طبیعی و ارگانیک انتخاب های خوبی هستن.
  • به سلیقه ی خودت توجه کن : مهم ترین چیز اینه که گیاهانی رو انتخاب کنی که خودت دوستشون داشته باشی و از دیدنشون لذت ببری. گیاهانی رو انتخاب کن که رنگ شکل و حس و حالشون با سلیقه ی تو جور دربیاد.

امیدواریم این مقاله بدردتون خورده باشه و اطلاعات مفیدی به شما اضافه کرده باشه، ممنونیم از اینکه با ما همراه بودید. برای خرید و اطلاعات بیشتر از گل آپارتمانی حتما به گل فروشی سر بزنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی زیباترین گل های آپارتمانی مناسب برای محل کار" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی زیباترین گل های آپارتمانی مناسب برای محل کار"، کلیک کنید.