راه اندازی فارم تولید ورمی کمپوست – خبرگزاری ایندکس ایران | اخبار ایران و جهان

به گزارش بازرگانی خبرگزاری ایندکس ایران، ورمی کمپوست کودی آلی و کاملاً ارگانیک است که خواص اعجاب انگیزی دارد. تولید ورمی کمپوست از شغل هایی پر سود است که مانند هر کسب و کاری نیاز به دانش و تخصص است و می توان با مشاوره صحیح آن را اجرایی نمود.

ورمی کمپوست چیست؟

این محصول افزودنی مجاز و کاملاً طبیعی است که از فضولات کرم خاکی به دست می آید که مطرح ترین گونه آن نژاد ایزینیا فتیدا است. این کرم ها با تغذیه از بقایای کودهای دامی و انواع کاه و کلش و سایر مواد مشخص و طبیعی، مدفوعی از خود به جا می گذارند که برای گیاهان و اصلاح خاک بسیار پر فایده است. این کود حاوی بسیاری از ریز مغذی های حیاتی برای رشد و نمو گیاه است. آهن، روی، مس و منگنز که از مواد مهم هستند به میزان کافی در این محصول یافت می شود. ورمی کمپوست در زمره کودهای ارگانیک است.

تولید ورمی کمپوست خانگی

کرم های ورمی کمپوست زباله خوار هستند! کافیست مقداری از این کرم ها را به سطل بزرگ درب داری که راه هواکش دارد و مواد غذایی درون آن است اضافه کنید تا کرم ها شروع به خوردن بقایای غذایی کنند. این کرم ها دایم در حال تولید مثل و اضافه شدن هستند، پس طبیعتاً زمان زیادی نخواهد گذشت تا محتویات ظرف شما تمام شود و نیاز به شارژ مجدد سطل باشد. تفاله چای و قهوه، بقایای میوه و سبزیجات نظیر هویج، کاهو، کلم، کرفس، سیب، پوست موز و سیب زمینی و شاخ و برگ، دانه های روغنی، نیشکر، ساقه ذرت از مواردی هستند که مطلوب کرم کمپوستر است. کرم ها از نور گریزان هستند پس بهتر است که نور ملایمی بر روی سطل قرار داده تا مانع از فرار آنها شوید. برای تامین رطوبت محیط نیز ماهیانه دو بار کاغذهای مرطوب شده (مثلاً روزنامه باطله) به سطل اضافه نمایید. لایه های رویی ظرف بعد 2 هفته تبدیل به کود شده و می توان آنها را جدا کرد. فراموش نکنید دمای مطلوب محیط بین 16 تا 24 درجه سانتی گراد باشد.

تولید ورمی کمپوست صنعتی

برای ورود به پیشه تولید ورمی کمپوست در مقیاس بازاری و صنعتی می بایست ضمن بررسی شرایط مکانی و محیطی، آموزش های لازم را دریافت کنید. تولید در فضای بسته و باز، روش های تولید، نحوه برداشت کود، آماده سازی نهایی محصول از موارد مهمی هستند که نیازمند دریافت مشاوره تخصصی است.

روش های تولید ورمی کمپوست متنوع است که با توجه به مقیاس کار و هزینه شروع می بایست به درستی انتخاب شود. شاید روش پشته ای در فضای باز بهترین انتخاب و ارزان ترین حالت در تولید ورمی کمپوست در مقیاس تناژی باشد. در این روش غذای اصلی کرم ها کودهای دامی کنترل شده هستند که به صورت پشته هایی با طول 3-4 متر و ارتفاع 50 سانتی متر با فواصل 1 متری دپو می شوند. کرم ها به بستر اضافه شده تا فرآیند کمپوست شروع شود. باید رطوبت بستر به اندازه تامین شود تا کرم ها از بی آبی تلف نشوند. بعد از حدود 7 الی 10 روز زمان برداشت اولین لایه کود از بستر است. کرم ها آرام آرام از لایه های رویی مواد خوراکی را خورده و به لایه های زیرین پشته حرکت می کنند و این چرخه با برداشت لایه رویی ادامه پیدا می کند.

C:\Users\EngPC\Desktop\03.jpg

خرید کرم و بستر تولید ورمی کمپوست

اولین چالش اساسی در راه اندازی کارگاه تولید ورمی کمپوست تهیه کرم کمپوستر است. این کرم ها می بایست با بستر یا محل زندگی خود تهیه شوند. کرم ها با جدا شدن از این محیط خیلی زود از بین می روند. بسترهای پر تراکم از کرم، ظرف مدت زمان کوتاهی با تولید مثل، چندین برابر شده که به راحتی می توان با تزریق به بستر جدید برای تولید مجدداً از آن استفاده نمود. استفاده از نژاد اصیل ایزینیا فتیدا در بسترها، سبب می شود ضمن تولید مثل زیادتر مقاومت بالاتری هم نسبت به عوامل محیطی از خود نشان دهد که در نتیجه آن بازدهی کار بیشتر خواهد شد. قبل از تهیه کرم و بستر حتماً آموزش های لازم را داشته باشید تا از هدر رفت سرمایه جلوگیری نمایید.

مشاوره تولید ورمی کمپوست

ما در شرکت آرویج کود البرز / ورمی کمپوستینگ (شماره ثبت 5094) مفتخریم تا برای اولین بار آموزش تولید ورمی کمپوست صنعتی را به متقاضیات این حرفه ارایه دهیم.

C:\Users\EngPC\Desktop\01.jpg

هزینه سنجی، تامین مواد اولیه، کرم و بستر، آماده سازی مکان، ادوات تولید، آموزش های تخصصی، مشاوره میدانی، بازاریابی و پاسخ به سوالات در هنگام تولید بخشی از این پروسه است که توسط مشاورین با تجربه برای شما انجام می گیرد. کافیست با شماره تلفن 09122687542 تماس حاصل کرده و به صورت رایگان توضیحات ابتدایی را دریافت نمایید. برای مشاهده فارم های تاسیس شده توسط این مجموعه به وبسایت https://vermicomposting.ir مراجعه نمایید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری ایندکس ایران در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راه اندازی فارم تولید ورمی کمپوست – خبرگزاری ایندکس ایران | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راه اندازی فارم تولید ورمی کمپوست – خبرگزاری ایندکس ایران | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.